Factory of faith in Red Hot Chili Peppers

7 October 2011

Red Hot Chili Peppers, epitomul muzical al Los Angelesului, este poate ultima trupă care se poate mândri cu statutul de rock icon. Dar dincolo de faimă, droguri, supradoze, sex rămâne fără doar și poate rock’n’roll în cea mai pură formă. Pentru mine, Red Hot este echivalentul postmodern al legendarei trupe Beatles: muzica lor te obligă să te miști, obligație la care răspunzi involuntar și cât se poate de sincer.

Am așteptat un album nou Red Hot de prin 2001, de la By the Way care mi se pare în continuare o capodoperă muzicală din care răzbat patru entități în dialog: Anthony Keidis, Flea, Chad Smith și preferatul meu John Frusciante. N-am putut rezona cu Stadium Arcadium (albumul din 2006) care mi s-a parut ne-Red-Hot așa cum îi știam eu.

Așteptarea a luat sfârșit în luna august a acestui an, când a apărut I’m with you, al zecelea album de studio Red Hot Chili Peppers. 14 piese fără Frusciante care a fost înlocuit cu al doilea chitarist din turneul Stadium Arcadium – Josh Klinghoffer. Absența lui Frusciante este foarte puțin simțită (și eu sunt fan) iar piesele sunt niște bijuterii. The Adventures of Rain Dance Maggie – single-ul ales să promoveze albumul este o mărturie auditivă că Red Hot Chili Peppers vor și știu să facă muzică. Brendan’s Death Song, piesa tribut Brendan Muller (una din legendarele figuri de pe scena Punk din LA) care a murit înainte de prima repetiție a trupei pentru noul album, are un cor la final care pare să spună: Frusciante, who? Iar Factory of Faith și Even You Brutus? îl califică pe Anthony Keidis drept un poet modern.

I’m With You este o încurajare pentru toți fanii Red Hot Chili Peppers și nu numai. Este o poartă muzicală deschisă către o lume care pentru mulți dintre noi există numai în filme: LA Funk. În aceeași notă, recomand cu căldură autobiografia lui Anthony Keidis: Scar Tissue.Citiţi şi

The Adventures of Rain Dance Maggie

Voi ajunge la lună chiar dacă trebuie să mă târăsc

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Poli / 11 November 2011 1:22

    Place despre tine 🙂

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro