EA, felina

11 June 2017

Închide ochii, cititorule, și imaginează-ți o EA, felină alintată, dornică de mult și tot, torcând după răsfăț, întinzându-se leneș să-și ia, să se îndestuleze, să-și facă provizii de dragoste. Să-și ascută gheruțele posesiv, încordat, cu mârâieli pretențioase, pe prada obținută cu efort, să se joace grațios cu ea într-un dans al voluptății, atracție și respingere, deopotrivă.

Închipuiește-ți că afară plouă, este vară și picăturile se izbesc în geam cu lovituri scurte, calde și cadențate. Ea, felina, se îndreaptă plictisită într-acolo, într-o deplasare unduită, legănată, fără un scop anume, doar acela de a râde ploii și oamenilor prinși în ea. Ea, caldă, în siguranță, urcată pe un presupus piedestal, unul înalt, desigur, privită de jos în sus, oricât de micuță și de lipsită de apărare ar părea…

pisica

Nu te lăsa înșelat de moliciunea mișcărilor, de torsul ei îmbietor, de privirea alunecoasă, care se agață rugător, locul ei este bine stabilit acolo sus și nu-l va părăsi cu ușurință. Gândește-te la gesturile ei molcome de a se cuibări, de a-și revendica locul care, odată câștigat, va fi luat în proprietate pentru un timp nu prea îndelungat, o, dar ce timp prețios, încărcat de dulceață, de vino! nu pleca acum!, de mici zgârieturi pline de insistență, care lasă urme clare și adânci în pielea celui ce o are, dar ce zic eu, în inimă!, urme de tandrețe, cu o încărcătură sentimentală neobișnuită, urme care nu trec ușor, care, chiar dacă se duc, se simt, învăluie, posedă și cuceresc. De ce ar vrea cineva să o alunge?

Trec multe animale prin viața unui om. Dar felina e memorabilă. Nu te amăgi cu gândul că va fi o alta la fel, felina e una singură! Dacă Jules Verne a ajuns să spună sunt sigur că o pisică ar putea merge pe un nor fără a pica, sunt șanse mari să credem că a avut una în viața lui.

Guest post by Arestatul fără umbră

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Atunci mi-am dat seama că îl iubeam, iar el și-a dat seama de ce nu putea să-și amintească decât de mine

Ne-am privit în ochi, cu respirația oprită…

Scrisoare către una dintre mamele plecate în străinătate

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro