Eliberează-ți afurisita de minte!

26 September 2016

De curând mi-am propus să încerc diverse modalități de relaxare. Săptămâna trecută, trecând pe lângă o sală de sport, am văzut că poți încerca gratuit o oră de bodybalance. Cică ar fi un mix între yoga și tai-chi. Acum mă vei întreba ce este tai-chi. 🙂 Să nu crezi că eu știam ce este, dar după o simplă căutare pe google am aflat că tai-chi este o formă de arte marțiale care te revitalizează, te calmează (Duuamne, cum am nevoie de partea asta!!) și care, de asemenea, ajută la o mai bună circulație a sângelui (ceea ce mi-ar prinde chiar bine, din moment ce am veșnic picioarele reci).

yoga

Uite-mă cum intru tiptil în sala de yoga. Încep să-mi încălzesc încheieturile conform instrucțiunilor și să mă contorsionez în diverse poziții (…de yoga), de care nici nu știam că sunt în stare. Instructorul repetă suav: „eliberează-ți mintea”, „golește-ți sufletul”, ceea ce mi-a declanşat un monolog interior, unul încăpățânat, fără semne de punctuație, fără pauze, fără litere mari la început de gând: „bine, bine, să-mi eliberez mintea, dar cum faci asta? gânduri, afară, hai, valea, găsiți altceva de făcut sau pe altcineva de invadat, veniți mai târziu sau, ce-ar fi, niciodată? oare acum e mintea mea e golită de balast? la naiba, am uitat rufele la uscat afară și văd că a început să picure… gata, acum sigur mi se golește mintea, oare e goală acum? poziția asta este enervant de inconfortabilă, abia aștept să plec în vacanță, să ies cu fetele la o cafea… da, da, ai mai spus deja de câteva ori să-mi eliberez mintea, încerc să-mi golesc afurisita asta de minte, e doar o minte foarte încăpățânată, nu vrea să fie eliberată… oare cum mă învăța Vio să zic ca să mă calmez? aaa, știu, știu, sunt o cascadă, sunt o cascadă… stai, cascadă nu e bine, n-am făcut pipi înainte de a începe! oare cât este ora, să nu uit să iau copila de la școală… instructorul arată senzațional… e clar, mai bine plec”.

Așadar, nu, nu sunt o persoană capabilă să-și elibereze mintea! Pur și simplu, mintea mea nu dorește program de relaxare, habar nu are să proceseze astfel de acțiuni: burete, minte curată, simțăminte de plăcere și eliberare după. Mintea mea păstrează tot, bun, rău, toate gândurile numai și numai ale mele, nu vrea să dea nimic. 🙂 O egoistă! Ar trebui să port cu ea o discuție serioasă despre a împărți cu cei din jur. Cu cât voiam mai mult să îmi opresc gândurile, cu atât mai tare vociferau ele.

Gata cu încercările de yoga! Sunt, oricum, prea neliniștită pentru tai-chi (nu ți se pare că sună a mâncare chinezească?).

PS:  Oare să încerc sunete de păsărele pentru relaxare?

PS la PS: Instructorul era femeie! 🙂

Guest post by Mihaela de Jong (și mintea ei serios afectată de neliniște)

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Cine sunt

Mintea ta – o minune. Ce pot face gândurile tale pentru tine

A fost odată un Suflet

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Ramona / 29 September 2016 20:19

  Super faină postarea. Mi-a plăcut vociferea minții tale, la încercarea de a o goli. E nevoie de exercițiu, e un întreg proces, ai renunțat prea repede la o idee bună, o necesitate a subconștientului. Dacă îți propui un obiectiv, fie el și de relaxare a minții, nu renunți în doi timpi și trei mișcări, e simplu să spui “nu pot”, însă asta spune multe despre tine și nu te gratulează, din nefericire. Nu poți avea pretenția să ieși din zona de confort într-o singură zi. Nici campionii nu s-au antrenat 2 zile și apoi au câștigat medalii.

  Eu mă relaxez ascultând muzica ambientală, e youtube plin de chill out. Iar dacă sunt prin oraș, în mașină, tot muzică , dar dance, cu volum la maxim, așa găsesc ieșiri din situații limită sau îmi vin idei referitoare la provocările de peste zi.

  Reply
 2. miki / 28 September 2016 12:57

  Concluzia: esti cam bezmetica. Sa nu ajungi sa te dai cu capul de pereti. 🙂

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro