Fantezie de doamnă mult prea cochetă pentru anii ei

18 September 2021

E septembrie, dar eu mai sunt în concediu trăgând încă puțin vara de mânecă. Sunt singură, pentru că de ceva ani buni, de când am rămas văduvă, prefer să merg singură în concedii. Cumva, fără vreo explicație exactă, când eram tânără știam că va veni acest moment, dar îmi imaginam că voi fi o doamnă bine, mult prea aranjată și cochetă pentru anii ei tomnatici, care va merge în locuri scumpe, făcându-și toate poftele, furând invidia tinerelor și atenția tinerilor din jur. Ba chiar îmi plăcea să zic că n-o să-mi refuz nimic și pe nimeni, că voi găsi câte un tânăr cu care îmi voi face de cap pe durata sejurului, urmând să plec fără să mă uit înapoi. Ei, acum, vor strâmba din nas mironosițele, dar noi, doamnele, cam știm ce vrem și știm să savurăm și câte o fantezie din când în când. Iar asta era fantezia mea.

Dar cum divinitatea are planul ei, mi-a îndeplinit fantezia doar parțial. Călătoresc singură, sunt doamnă bine, zic eu, ba chiar găsesc și câte un frumușel, dacă mă chinui, dar dragile mele, menopauza, bat-o vina, articulațiile și toate câte le știți și voi, cele trecute de septembrie, nu prea se potrivesc în peisaj. De exemplu, ieri am băut un pahar cu vin și am prins curaj să merg să înot la apus. Frumos, razele târzii ale soarelui îmi mângiau coapsele și pielea, parcă făcându-le să își uite anii. Apa caldă încă, ca o iubită ademenitoare te îmbia să nu mai pleci. Am savurat fiecare clipă, am înotat lasciv, în capul meu, căci restul, îmbrăcați de seară, se uitau supărați la baba care le strica pozele, deși eu n-am văzut-o, vorbeau între ei.

Spre ieșire, marea, poate supărată de fantezia mea, probabil vrând să-mi amintească că e toamnă, mi-a plesnit un val pe spate cât o palmă de neam prost. “Să-ți fie învățătură de minte, să mai visezi că ești în septembrie, când la tine e toamnă târzie.”

Azi stau în pat, miros a spirt și-a alifie, am spatele amorțit de durere și nu pot să cobor nici la toaletă. Cămașa din bumbac e îngălbenită de vreme, iar din cartea de pe noptieră ies molii. Se face iarnă curând, dar oare… asistentul care vine la ora 2 pentru masaj și terapie, arată bine?! 🙂

PS : Această scriere este o glumă și trebuie tratată ca atare pentru că orice femeie, indiferent de anotimpul în care se află, este tot femeie care se vrea adorată, nu-i așa?

Citiți și Aideviațamea!

Guest post by Lorena

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Împreună

Scrisoare către Amos Oz

O poveste grecească

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro