Femeia care iubește

3 July 2018

În spatele oricărui bărbat puternic se află o femeie puternică… Julius Henry „Groucho” Marx, cât te-ai înşelat! Locul unei femei e lângă, alături, împreună cu…, de aici bărbatul  îşi extrage seva,  dorința de viață, puterea, ea îi asigură nemurirea.

O femeie este puternică, frumoasă, când are alături bărbatul pe care îl iubeşte. Lui îi dedică gândurile frumoase, viaţa, Creşte prin iubirea lui, iar el creşte prin iubirea ei, împreună dau lumii forma unui vis luminos de iubire. Împreună clipele, orele, zilele devin timp care se aşterne în urma lor.

Fiecare femeie aduce în lume un strop de magie încă din începuturi. Fascinează prin simpla ei prezenţă, iar lumea i se aşterne la picioare…  O femeie este flacăra care te învăluie şi te arde pe dinăuntru. Se topeşte în tine, arde intens, se dezintegrează şi renaşte în iubirea pe care ţi-o poartă. Când te îmbrăţişează, simţurile ţi se acutizează, imaginile dispar de pe retină. De fiecare dată când inspiri, simţi parfumul ei discret care rămâne ore în șir după ce a plecat, în fiecare bătaie lentă a inimii tale, bate accelerat inima ei, alimentându-i pofta de viață. Senzualitatea ei naturală îţi stimulează imaginaţia, te poartă la capătul lumii, prin păduri, pe o insulă în mijlocul oceanului, unica zona de stabilitate, unicul loc în care zeii păgâni şi demonii mai găsesc adăpost în iubirea, în pofta de viață  sau  în amintirea oamenilor.

femeie frumoasă

O femeie care iubeşte, când merge pe stradă, pluteşte, dansează.  Soarele blând de primăvară îl prinde în păr; strălucind înăuntru, faţa i se luminează. Sub razele lunii devine mai palidă, pentru că se înalţă la ea. Firul ierbii se apleacă firav, timid în calea ei, îi desenează ochii care veghează paşii celui pe care îl iubeşte. Din pământul reavăn îi modelezi trupul, azi mai subţire ca ieri, din florile primăvăratice îi dai culoare obrajilor, ochilor, buzelor, pentru că iubirea o redesenează.

O femeie care iubeşte are în inima din rocă vulcanică ascunsă o singură dorinţă. Iubindu-te, îşi ia inima în propriile mâini, o aşază în calea ta, suveranul ei. Când o atingi cu mâinile tale fierbinţi, palpită, se eliberează din corsetul trupului său efemer , se înalţă spre cer, imploră, strigă, provocându-l să i te dea în totalitate.

O femeie care iubeşte are ploaia de vară în sângele ei, e zgomotoasă, aduce şi cerul cu ea când se revarsă pe pământ. Când o săruţi, se revarsă tumultuos, se rostogoleşte năvalnic, îşi croieşte drumul lin  prin lume. În faţa ei, copacii îşi freamătă scoarţa, îşi lasă pe pământ, în fața ferestrei tale, o ploaie de petale albe, moi, catifelate.

Cuvintele unei femei care iubeşte au sonoritatea vântului. Adie lin când te alintă, cutreieră lumea fără-ncetare, se aud în rafale când lumea e împotriva ei, stârnesc furtună, se ceartă cu cerul când simte că e pe cale să te piardă.

O femeie care iubeşte are aripile crescute dinăuntru şi se înalţă împreună cu tine. Îngerii i se închină sfios şi plâng şi râd împreună cu ea. O femeie care iubeşte ştie că eşti miracolul care o ţine în viaţă, o face să strălucească, o inspiră.

Guest post by Zina Dorina Pancu

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Teatrul În Culise începe noul sezon teatral cu cinci spectacole jucate în premieră

URÂTUL, o reflecție asupra aparențelor, în premieră la Teatrul EXCELSIOR

Chiar dacă ai plecat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro