Femeile adevărate, spaima bărbaților-imitație

28 April 2016

Mira MincăDisclaimer: textul descrie femeile adevărate, nu piZdipoancele care consideră că cea mai bună cale de a trece prin viaţă e parazitarea portofelului unui bărbat.

Citii acum vreo două zile lamentaţia unui coleg de revistă pe tema femeilor puternice care emasculează bărbaţii. Din lipsă de timp, abia acum am reuşit să îi răspund, mă ierte, dar am avut de făcut curat, de discutat cu clienţi, de identificat nevoile reale faţă de cele exprimate şi alte amănunte din astea, care ţin de viaţa unei femei moderne. Şi oarecum puternice.

Domnul mi se pare că suferă intens de neadaptare şi de nostalgie după vremurile mult mai uşoare, când se considera că femeile n-au aceeaşi capacitate intelectuală ca bărbaţii şi e spre binele lor să fie ferite cu străşnicie de tentaţia de a învăţa, de a citi, de a-şi căuta fericirea. Desigur, aceste consideraţii paternaliste erau trâmbiţate de către domni binevoitori care nu vedeau nimic rău în a lupta pentru drepturile sociale ale bărbaţilor, în timp ce acasă câte o soţie supusă le aducea papucii, îi aştepta cu masa pusă după inima şi programul lor şi îi ferea de orice probleme domestice posibil apărute în gospodăria proprie.

femeie cu ochelari

Însă peste acest model a trecut tăvălugul celui de-al doilea război mondial, aspect care i-a fost fatal. Desigur, cum Dumnezeu iubeşte ironia, cea mai cruntă lovitură, posibil lovitura fatală, i-a fost dată de chiar cel care milita cel mai agresiv pentru modelul patriarhal, în care îndatoririle femeii erau de a se supune până la pierdere de sine în faţa bărbatului. Desigur, mă refer la Hitler. Faptul că războiul a luat de acasă bărbaţii şi i-a trimis să îngraşe pământuri străine a lăsat funcţionarea economiei pe mâna cetăţenilor de mâna a doua. Care au constatat că pot munci în uzine, că pot asambla maşini sau bombe, că pot livra lapte şi scrisori, că pot asigura funcţionarea normală a vieţii, chiar şi în lipsa unor diriguitori de sex masculin. Care au constatat că dacă gândesc nu li se întâmplă nimic, nu se îmbolnăvesc de isterie, nu dau naştere unor prunci eminamente bolnavi, ba chiar că din contră, sunt mai fericite şi mai împlinite.

Însă, cum tot femeile sunt cele mai aprige apărătoare ale tradiţiei, au reuşit performanţa fenomenală de a îşi câştiga dreptul de a fi considerate cetăţeni egali şi de a creşte băieţi care să considera că o femeie cu drepturi egale e duşmanca masculinităţii. Iar aceşti bărbaţi nu prididesc să se lamenteze de faptul că femeile au încetat să mai se vizualizeze ca fiind sexul slab, ci se văd ca fiind sexul frumos.

Masculinitatea lor e profund zdruncinată că o femeie poate intra în politică, poate să aducă mai mulţi bani decât soţul, poate accepta ca soţul să îşi ia concediu de paternitate, (aberaţie majoră, mon cher, cum să schimbe un bărbat scutece sau să-şi înveţe copilul să vorbească!) poate să îşi cumpere şi să conducă singură un bolid scump şi să plece în vacanţa aventuroasă pe care a visat-o în copilărie. Ferească Dumnezeu, însă dacă femeia are curaj să achite o cină sau să plătească o curvă masculină pentru o fantezie de o noapte sau să facă sex cu o altă femeie, aceste gânduri sunt de natură să le bage aceeaşi masculinitate fragilă direct în reanimare.

Nu pot să nu văd ironia din această falsă problemă. Pentru majoritatea bărbaţilor pe care-i cunosc, imaginea a două femei în pat e o culme greu de egalat a erotismului şi o fantasmă destul de comună şi lor li se pare absolut în regulă să o nutrească. Dacă femeile – aş jura că masiv sub influenţa fanteziilor masculine – au aceeaşi fantezie, atunci e un grav semnal de alarmă. Probabil suficient de grav încât să trebuiască bătute-n dungă clopotele tuturor Patriarhiilor, Episcopiilor şi altor unităţi de organizare religioasă din lume.

Milenii în şir bărbaţii au tratat femeile ca pe utere ambulante, datoare să le perpetueze sămânţa. Tehnica modernă (perfecţionată totuşi tot de bărbaţi, hai să nu o dăm pe după Piersic) permite femeilor să conceapă fie prin fertilizare în vitro,  fie prin tehnici de clonare. (Regret, dar poate fi obţinut şi un mascul prin tehnici de clonare. ADN-ul va fi identic cu cel al masculului donator, dar rezultatul experimentului nu va fi identic cu donatorul, deoarece apare şi nişte ARN – propriu ovulului în care s-a implantat noul nucleu. Asta înseamnă că da, poţi obţine o copie identică doar dacă o femeie se clonează pe sine sau una dintre femeile cu care e înrudită pe linie maternă. Dar nici atunci nu va fi în totalitate identică, deoarece ADN-ul mai poate suferi mutaţii.) În momentul în care prezenţa bărbatului nu mai este strict necesară pentru perpetuarea speciei, aceiaşi domni rămaşi într-un stadiu infantil de dezvoltare psihică se lamentează că şi-au pierdut privilegiile.

Aşa că, stimaţi purtători de 1 ca număr iniţial în CNP, dacă vi se pare că de un generic mâine sunteţi inutili, atunci, într-adevăr, sunteţi inutili. Ne vom descurca mult mai bine fără voi şi chiar aşteptăm cu nerăbdare ca să vi se stingă soiul.

Nu ne trebuie bărbaţi – obiecte. De vreo 5 milenii femeile din Lumea Veche au experimentat cam toate formele de obiectificare posibile, iar rezultatele au fost triste. Preferăm bărbaţii fiinţe gânditoare.

Bărbaţii adevăraţi însă vor fi mereu necesari femeilor. Chiar dacă ne putem achita cina, chiar dacă ne oferim o vacanţă de vis, chiar dacă ne permitem nu doar să avem fantezii, ci şi să le explorăm.

Fiindcă, în sfârşit, s-a terminat epoca relaţiilor acceptat parazitare. De aici înainte mai pot exista doar relaţii de simbioză. Iar ceea ce învăţăm din biologie e că relaţiile de parazitare duc mereu la dezechilibre şi, nu în ultimul rând, la moartea prematură atât a partenerului parazitat – deoarece e secătuit de vlagă – cât şi a parazitului – deoarece prin acţiunile lui seacă tocmai sursa care-l ţine în viaţă. În schimb, relaţiile de simbioză sunt cele care au revoluţionat lumea.Citiţi şi

Dacă ne place așa

Maternitatea – o alegere fină și complexă

Rebeliune sau renaștere? – Unorthodox

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Radu / 30 April 2016 22:08

  Hei, de unde atata suparare?
  Ordinea patriarhala nu exista de mii de ani ci de milioane de ani si si-a lasat adanc amprenta in ADN-ul despre care vorbesti.
  Din cauza diferentelor astea mari, curva masculina te va costa de vreo 3-4 ori mai mult decat una feminina, din aceiasi cauza oferta de curve feminine e incomparabil mai bogata decat cea de curve masculine.
  Din aceeasi cauza, desi femeile se pot implica in politica nu o fac si suntem nevoiti sa impunem cote de gen in politica (pe vechiul principiu feminin — la placinte inainte, la razboi inapoi).
  Tot pentru ca suntem diferiti, femeile in general nu sunt la fel de interesate de sah sau matematica.
  Putem compara cat investesc femeile in cosmetice vs. alte preocupari mai intelectuale sau la bursa si putem trage niste concluzii despre cat de emancipate sunte femeile in ziua de azi.

  Modernitatea inseamna totusi egalitate de sanse si toleranta, tocmai pentru ca suntem diferiti.
  Felicitari barbatilor carora le plac femeile proletare cu bicepsul hipertrofiat la vedere, dar nu toti suntem la fel, unora ne plac cele mai finute si aristocrate.

  Nu e loc destul pentru toti sub soare?

  Reply
  • Pia / 19 January 2017 23:48

   @Radu: nu zău? Ordinea patriarhală exista de milioane (????) de ani? Cum vine asta, daca omul exista de vreo 6000 si ceva de anișori numai?

   Reply
   • Ramona / 20 January 2017 9:11

    Pia, dacă tu ai informația că omul există doar de 6000 și ceva de ani pe planetă, fată dragă, ești al naibii de prost informată. Nu e vina ta până la urmă, omul absoarbe precum un burete și informații total eronate. Doar că se face de râs neverificându-le și tratând o polemică cu aroganță, când e adevărată zicala Dacă tăceai, filosof rămâneai.

 2. Liz / 29 April 2016 19:58

  Sa nu uitam un mic aspect de luat in calcul. De foarte mare importanta, chiar. Unele piZdoance sau, madam piZdet, au ocupat/ inca ocupa posturi care mai de care sau, chiar au afaceri, cu ajutorul lui “papa”. Fara el, nimic nu ar fi fost posibil. Unele dintre ele zici ca au ajuns madam ministru sau, dupa caz, madam primarita din Ciocarlia din Vale… 🙂 Sa nu cumva sa te contrazici cu ele, ca scuipa foc… 🙂 Pentru ele conteaza Pilele Cunostintele si Relatiile, 😉 spre deosebire de altele, ce se bazeaza strict pe ” spatele” si capul lor.

  Reply
 3. Cristina P. / 29 April 2016 16:19

  Bun articolul, amuzant pana la ironic, insa destul de echilibrat si realist totodata! Perfect punctat ce e important! Personal, si nu doar eu, sunt de acord 100%! Nu se putea descrie mai bine de atat totul, felicitari!… 🙂

  Reply
 4. Faiantaru' / 29 April 2016 7:24

  Aaa, pai si noi va preferam mintoase, ca dara asta nu v-o impiedica sa fiti in primul rand rascolitor de frumoase si nu in ultimul rand putred de bogate.

  Mai, io sincer sa fiu, pe mine m-ati debusolat total, ca sa zic asa ! Baaa fugim de voi, baaa va parazitam ! Care-i dom’le aia pe bune dintre ele ?

  Reply
 5. Ramona / 29 April 2016 7:11

  Regret să admit, dar epoca relațiilor parazitare/toxice nu s-a încheiat și nici nu cred că se va întâmpla curând. Sunt multe leneșe piZdipoance care preferă să paraziteze un portofel oarecare până îl secătuiesc și apoi nu mor din lipsa sursei, ci se transferă la altul. La polul opus, sunt și destui bărbați care încă consideră că femeia-nevastă trebuie să li se supună ad-literam, dacă nu – bătaie până se învață minte sau până ce îmbătrânește și îl dor încheieturile, deci nu se mai obosește să altoiască. Mai grav este că multe femei, mai ales din mediul rural, încă arhaic la noi, consideră că, dacă n-a omorât-o, e ceva normal să mai încaseze muștruluială din asta și oricum rămân în această situație pentru copii sau pentru că n-au unde să se ducă.
  Nu mai deschid subiectul parazitatului prin intermediul sexului, că e prea stufos.
  In rest, total de acord cu ideile și aspirațiile autoarei, cu condiția de a nu se transforma în extreme, ci a se păstra un echilibru simbiotic. Nu cred că bărbații adevărați își doresc feministe efervescente alături, dar nici supușenie fără crâcnire. Noi femeile nu vrem nici molâi papițoi de pluș, dar nici dictatori cărora să le stăm în genunchi și să ne închinăm ca unei icoane. Ne putem descurca și singure la o adică, dar e mult spus că bărbații ar putea deveni vreodată inutili pe Terra.

  Reply
  • Max / 15 May 2016 12:24

   Expresia aia cu „utere ambulante”, să mă ierți, îmi inspiră un sentiment de jenă a autoarei, ca femeie, că umblă. Se propune alternativa unor utere staționare, să înțelegem, ca un progres al tehnicii?

   Reply
 6. Romeo / 28 April 2016 22:39

  Colegul tău e un frustrat. In viața exista obiecte pe care le cumperi sau suflet pe care il câștigi, fiecare om se înconjoară de ceea ce il face sa se simtă mai bine; ). Atât femeia cat si barbatul sunt oameni deci suntem limitați. E un subiect sensibil pe care fiecare il interpretează din punctul lui de vedere.

  Reply
 7. Belle dImagination / 28 April 2016 21:17

  Să nu se mai lamenteze că o să devină inutil şi să-şi găsească singur un rost.

  Reply
 8. VIC / 28 April 2016 17:25

  si… ce vrei sa spui de fapt?

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro