La mulţi ani, doamnă!

8 March 2016

Mira MincăDa, ştiu, e o sărbătoare stabilită de Lenin pentru cinstirea femeii sovietice, cea care a stat neclintită ca o stâncă la baza propagării comunismului victorios. Totuşi, cred că azi e frumos să ţi se spună „La mulţi ani!”

Da, ştiu, e o sărbătoare de import care nici măcar nu are meritul de a fi venit alături de vreo nebunie frumoasă sau măcar ca subiect de distracţie. Totuşi, cred că azi e frumos să ţi se spună „La mulţi ani!”

Ştiu că ţi s-a spus că eşti jumătate de cruce, dar ţi se pune în spate atât de mult de dus, încât, uneori, îmi pare că eşti cobiliţă, nu cruce.

femeie venerata

Ştiu că ţi s-a spus că eşti ruptă din coasta lui Adam, deşi nişte extrem de recente (la scală istorică) cercetări genetice au arătat nici mai mult, nici mai puţin decât că acel magic cromozom Y masculin nu doar că se micşorează alarmant de repede, dar, cândva, acum nişte eoni şi-a început cariera prin a fi doar un banal cromozom X care şi-a pierdut un picioruş.

Ştiu că ţi se spune obsesiv fie că eşti incapabilă de multe, fiindcă eşti femeie, fie la fel de obsesiv că dacă ai vrut egalitate, atunci să demonstrezi că poţi duce această egalitate de gen, descurcându-te în condiţii care ar pune şi un bărbat în dificultate.

Şi pentru toate astea îţi spun discret, pe un bileţel cu parfum de magnolie, LA MULŢI ANI, DOAMNĂ!Citiţi şi

Să nu tragi de un bărbat, să nu-i cerșești iubirea, să nu-i cazi la picioare…

Sunt bărbat, nu băiat

Ceri mult, zise el. Valorez mult, răspunse ea.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro