Femeile sunt de înțeles!

12 February 2016

adrian luca okSunt de părere că după sintagma: „Femeile nu pot fi înțelese” se ascund ca după un geam de sticlă atât bărbații, cât și femeile. Poate că sună un pic fantasmagoric, dar femeile chiar  pot fi înțelese. Un prim pas ar fi să ne dăm seama cum s-a ajuns la această concluzie superficială, cum că sunt femeile de neînțeles.

Uneori, atunci când vrei să înțelegi o femeie nu trebuie să te raportezi la logică sau rațiune. Nu că nu ar fi și femeile ființe raționale, dar sunt mai mult decât noi, bărbații, ființe sentimentale. Vibrează mult mai ușor decât noi la sentimente, le percep mai ușor, le traduc mai ușor. E absurd și pentru mine și pentru alții ca mine să adopt ideea cum că pe o femeie nu trebuie să o înțeleg folosind logica și că îmi trebuie alt instrument.

Mă gândesc cam la două mari motive pentru care o femeie contribuie la faptul că e de neînțeles pentru bărbați: nu spune ce vrea, îi place să fie misterioasă.

Fiecare bărbat știe o femeie care niciodată nu spune ce vrea, nu spune ce îi place. Mai ușor spune ce nu îi place. Sunt femei care fac asta din rușine și bun simț, dar sunt altele care habar n-au ele ce vor. Despre primele, cele care din timiditate nu spun ce își doresc, ce să zic, sunt niște scumpe, dar tac rupând din fericirea lor. Mai e un tip de femei care nu spune ce vrea din cauză că dorințele sunt așa de mari, încât au toate motivele să le fie rușine să ceară.

femeie

Cu celelalte, care habar n-au ce vor, e greu, nu e ca și cum o scarpini, vezi că-i place și mai faci, nooo.. e greu!  Trebuie să îi oferi trăiri diverse din care să își dea seama ea dacă îi place sau nu. Trebuie să aibă foarte multe alte calități o femeie de asta ca să ai atâta răbdare. Cu unele merită și parcă ți-s și dragi când le vezi așa, bălăioare și nehotărâte. Dar mai sunt și alea aiurea: femeie, nu știe ce vrea, dar vrea acum, iar dacă nu obține, îți face ziua un calvar pentru că te consideră pe tine responsabil pentru toată nefericirea ei. Ei bine, ca bărbat, o femeie dintr-asta nu ar trebui să îți iei, nu îți trebuie, e mai bine fără.

Celelalte femei, bolnave de mister sunt o alt fel de problemă. Nu-s chiar așa de dese, dar mai întâlnești. Sunt acele femei care nu vor să îți de-a nimic din viața lor personală, chiar și dacă sunt foarte interesate de tine. Pur si simplu, nu vorbesc despre ele, nu au facebook sau e foarte vag, nu ies la întâlniri, că nu vor să fie descoperite, dacă au o relație o țin ascunsă și așa mai departe. E genul ăla de femeie care, de obicei, are harul tăcerii. Asta poate fi o calitate la o femeie, dar nu la începutul unei relații. Multe nu înțeleg foarte mult din ce li se întâmplă, dar altele chiar au în sânge să păstreze o urmă de mister. Dar dacă tu, ca Sherlock, o descoperi, se poate să găsești o femeie extraordinară după masca aia de mister făcută din timiditate, tăcere și egoism, mască ce exact ca una de noapte, din aceea care se decorează cu castravete pe ochi, o ține tânără și interesantă în viața ta.

Iar acum, doamnelor și domnilor, în uralele dumneavoastră mute, o să vă prezint MARELE ADEVĂR despre ideea cum că „Bărbații nu înțeleg femeile”:

– E mult mai ușor să zici că nu o înțelegi, decât să îi faci pe plac!

Poate că, uneori, chiar nu te duce capul să alegi instrumentul corect cu care să o înțelegi. Sau poate nu te interesează prea mult să o înțelegi atunci, poate ești obosit, poate te preocupă altceva, poate știi că nu e ceva important sau poate e Champions League în seara aia. Dar, în foarte multe alte cazuri, e pur și simplu mai ușor să zici că nu înțelegi, decât să îi faci pe plac.

E mult mai ușor să o faci pe prostu’, decât să satisfaci toate nevoile unei femei în ziua de azi. Dacă ai și ceva vocație spre a fi prost, clar îți iese și nici nu se prinde.

Adevărul e că sintagma „Bărbații nu înțeleg femeile”, gâdilă plăcut la auz atât femeile, cât și bărbații. Pe cei din urmă pentru că le face existența mai ușoară și îi scutește de făcut foarte multe lucruri pentru femei și pe ele pentru că păstrează astfel aparența de ființă complexă.

Piramida nevoilor lui Maslow are cam aceleași nivele și la bărbați, și la femei. Doar că la doamne, nevoile din vârf (dragoste și apartenență sau autorealizare) coboară spre baza piramidei și trebuie satisfăcute. Asta ca să nu le doară capul când e vorba de nevoile din josul piramidei: aia de sex, de exemplu (sexul e clar nevoie fiziologică și e la baza piramidei).

Pe Adrian îl găsiți aici.

Citiţi şi

Niște țațe frustrate

De ce s-ar opune o femeie testului de paternitateCitiţi şi

Un om fără viitor e de plâns la 20 de ani. După ce a trecut de jumătatea vieții e de plâns dacă nu are trecut

Viața este un cadou pe care îl despachetăm în fiecare zi

Îndrăgostește-te de o femeie care nu are nevoie de tine

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Ana-Maria / 21 February 2016 22:38

    Corect! Femeile sunt mult mai emotionale.De fapt sunt un pachet comprimat de afecte. Si mai e ceva, multe sunt nesigure pe ele si pe ceilalti de asta au nevoie tot timpul de asigurari si reasigurari.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro