A strâns din dinți și a mers până la capăt…

3 September 2016

Era hotărâtă, știa ce vrea, iar asta era încântător. De mult își dorea bijuterii care să o scoată în lume, să îi șteargă trecutul, să o facă să pară puternică, cu stare, cu statut.

Mai mult decât îmbrăcămintea, bijuteriile de fapt asta fac: vorbesc despre o persoană. Bijuteriile îți spun despre o femeie dacă e căsătorită sau logodită și cu ce fel de bărbat. Clasa socială a unei persoane poate fi evaluată în funcție de trăsăturile accesoriilor pe care le poartă. Atitudinea cu care sunt purtate bijuteriile completează, de asemenea, povestea persoanei în percepția noastră.

Nu trebuie să disprețuim oamenii opulenți pentru că poartă bijuterii scumpe, pentru ei e un mod de a exprima că sunt prosperi financiar, iar să fii prosper financiar e bine și e de apreciat, iar dacă vrei să arăți asta e total decizia ta și nimeni nu ar trebui să se simtă jignit. Ar trebui să muncească mai mult, să își dorească mai mult, să fie și ei prosperi și să arate atât cât cred de cuviință asta.

Revenind la ea, nu era mulțumită deloc de ce deținea, nu prea îi plăcea nici ce vedea la altele în jur. Dorea ceva mai mult, ceva care să o facă remarcată și care să facă lumea să își înghită răutățile. Dar nu avea acel ceva și era neliniștită. Una două îi sărea țandăra și făcea viața celor din jur un calvar. Mai ales a bărbatului ei, care o iubea, dar nu mai știa ce să facă ca să aibă lângă ea liniște.

Îmi închipui că pentru el au fost multe zile negre cum numai o femeie nefericită poate provoca. O fi suferit mult de a fost convins să facă un sacrificu atât de mare pentru fericirea femeii lui. Dragostea e un sentiment foarte puternic și doar dragostea i-a dat putere. Deși clar nu era firea lui, nu era de acord, dar a strâns din dinți și a mers până la capăt. Astfel i-a oferit femeii lui un colier superb, de o valoare ce nu ar putea fi estimată nici de cei mai pricepuți bijutieri ai pieței negre a diamantelor. Pentru ea era singurul cadou care îi putea aduce fericirea.

femeie

Deși lanțul nu era deosebit, cele două medalioane ale colierului închideau gura tuturor. În sfârșit, se simțea apreciată. Îl iubea sincer și îl felicita pentru inspirația pe care a avut-o, i-a promis că va fi a lui pe viață, pentru ea era puținul care îi umpluse viața și îi adusese liniștea. De când cu colierul, relația lor se prezenta ca fiind una foarte frumoasă, era chiar de invidiat. Iar ea, ținându-l trufașă de mână peste tot, mângâindu-l pe cap, alintându-l, fiind întotdeauna în proximitatea lui, purta colierul mândră mereu.

Era o bijuterie foarte versatilă, se asorta cu orice. Indiferent că îl purta cu o rochiță sexy de seară sau cu blugi și un tricou când ieșeau să facă cumpărături, întorcea toate privirile. Verigheta o mai dădea jos, dar colierul niciodată. Era dependentă de senzația pe care o avea cu el la gât. Uneori el, după vreun pahar de vin mai tare, îi zicea că ar putea să mai poarte și altceva, dar ea nici nu voia să audă. Îl purta și iarna peste palton și tot îi venea bine. Acum, în sfârșit, toată lumea știa cine e.

Ea era o persoană căreia îi plăcea să aducă mereu aminte cât de greu a fost pentru ca progresul ei să fie corect apreciat de către toți. Bărbații se uitau terifiați la colierul ei, doar neghiobii își mai permiteau glume despre soțul ei, dar despre colier nici cel mai mare netrebnic nu îndrăznea. Iar cât despre femei… of, Doamne, nimic nu stârnește mai mult invidia unei femei decât bijuteriile alteia. Unele mai senine considerau că e exagerat să îi ceri atât de mult unui bărbat, dar atât timp cât ea avea colierul și ele nu, ei nu îi păsa deloc.

Totul, dar absolut totul, mergea ca pe roate. Viața ei era de poveste.

Doi bătrâni, prieteni vechi, ce au trăit și au văzut multe la viața lor, stăteau pe o bancă în parc într-o zi cu soare, uitându-se după orice femeie care trecea. Într-un timp apare ea, mergând cu atitudine, cu colierul la gât și bărbat-su stafidit pe lângă ea. Se uită gură cască la ei și unul dintre ei îi zice celuilalt:

– Uite, coane, ce femeie, cu câtă mândrie îi poartă nefericitului testiculele la gât.

Pe Adrian îl puteți găsi aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Dar dacă este mai mic de înălțime? Dar dacă este divorțat? Dacă e urât, sau prost, sau faianțar?

De optzeci de ori Joan Baez

Mesaj pentru elevii dezorientați

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro