Fenomenul francez Gérard Darel – stilul fără vârstă

11 December 2011

De 40 de ani, Gérard Darel este o alternativă la numele mari din high fashion, fără compromisuri la calitate şi stil. Atunci, Gérard şi soţia sa, Daniéle, au hotărât să transforme pasiunea lor pentru modă într-o mică afacere de familie şi să îmbrace femeia în viaţa de fiecare zi cu stil, dar nu extravagant, aşa cum era oferta marilor creatori de modă. Iar creaţiile lor s-a bucurat de un succes nebănuit şi figuri celebre, seduse de frumuseţea şi simplitatea liniilor, au acceptat de-a lungul timpului să-şi împrumute imaginea brandului. De la Nastassja Kinski, Brooke Shields, Christy Turlington, Stephanie Seymour, Charlotte Gainsbourg, Marie Gummer şi până la Robin Wright care, din 2010, promovează colecţiile Gérard Darel în toată lumea . Iată câteva repere ale valorilor şi evoluţiei spectaculoase ale unui brand care a căpătat numele de “fenomenul francez”. 

Întâi a fost colierul Jakie Kenedy

În 1996, pentru lansarea primei colecţii, Gérard Darel achiziţionează la licitaţie, contra sumei de 100. 500 de dolari, colierul care aparţinuse fostei Prime Doamne a Americii, Jacqueline Kennedy, pentru care nutrea o mare admiraţie. Graţie percepţiei generale că Jackie era întruchiparea eleganţei şi a faptului că purtase acel colier în două momente memorabile: la anunţarea candidaturii lui J.F.K. şi la întâlnirea de la Paris, cu Preşedintele DeGaulle, achiziţionarea şi replicarea lui s-a dovedit a fi fost foarte inspirate. Colierul a avut un succes uriaş şi după ce a primit comenzi neaşteptat de multe, de la persoane foarte cunoscute, Gérard Darel l-a transformat într-una dintre piesele de rezistenţă, deşi plănuise să-l folosească doar la prima colecţie. Astăzi, Colierul Kennedy-Darel există în patru variante – negru (ca originalul), argintiu, arămiu sau de culoarea perlelor naturale şi este preferatul actriţelor Meryl Streep şi Charlize Theron. 

Apoi, geanta 24Hours…

Acesta este model care a propulsat brandul Gérard Darel în topul creatorilor de genţi. Pentru 24Hours Bag se fac liste de aşteptare. Angelina Jolie, Eva Longoria, Cameron Diaz, Sarah Jessica Parker sau Halle Berry au ales varianta tricotată, Syracuse. Dar şi Hobo Bag sau Midday Midnight, mai ales în variantele lor din piele de piton, sunt preferatele celebrităţilor care dau tonul în materie de trenduri. 

… puloverul Marilyn Monroe

În 1999, Gérard Darel câştigă la o licitaţie organizată de Casa Christie’s puloverul pe care l-a purtat MM în 1960, în celebrul film “Let’s make love!”, în timp ce îi cânta lui Yves Montand “My heart belongs to Daddy”. Din nou, se devodeşte a fi o alegere inspirată, pentru că şi această piesă devine emblematică pentru Casa Darel şi din 2010, puloverul este prezent şi în colecţiile de iarnă, din lână, şi în cele de vară, din bumbac. 

… şi rochia Angelinei Jolly

În 2008, la Cannes, actriţa însărcinată face furori cu rochia lungă din mătase în nuanţe de violet, creaţie Gérard Darel. De atunci, rochiile vaporoase din şifon roz, bleu sau roşu, cu un delicat imprimeu floral (margarete), au devenit preferatele Angelinei, pe care le comandă şi în varianta “mini” pentru fetiţele ei. 

Creaţiile noastre se adresează femeilor puternice” declara Laurent Darel, unul dintre cei trei fii ai fondatorului brandului, “şi de aceea avem întotdeauna multă grijă când o alegem pe cea potrivită să ne reprezinte imaginea. Ea trebuie să se simtă confortabil, în largul ei, cu ceea ce poartă, şi câştigul de imagine să fie reciproc: ea reprezinta brandul Gérard Darel şi brandul o reprezintă pe ea, femeia rafinată, modernă, vibrantă, fără vârstă, chic… Feminină.” Aşa se explică performanţa de a avea peste 1500 de puncte de vânzare în peste de 40 de ţări de pe toate continentele.

Succesul brandului în România (într-un an şi jumătate de la deschiderea primului magazin pe Calea Victoriei, 118, a fost inaugurat şi al doilea, în Băneasa Shopping City) este dovada faptului că şi româncele apreciază rafinamentul şi discreţia stilului franţuzesc tipic acestei mărci şi accesorizează ţinutele Darel cu bijuterii de cea mai înaltă clasă şi valoarespune Georgiana Palaz, deţinătoarea francizei în România.

Pont de Crăciun: în magazinele Darel, găsiţi geanta SIMPLE BAG care, la Paris, se vinde cu… lista de aşteptare. 🙂Citiţi şi

Să o vedeți pe Marilyn Monroe în The Misfits!

Angelina Jolie – vizită surpriză în Ucraina

Și uite-așa… The Show Must Go On – And Just Like That

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro