Grădinile verticale ale lui Patrick Blanc

3 December 2011

Cine e Patrick Blank? Un carismatic botanist-artist francez de 58 de ani, creatorul “grădinii verticale” (mur vegetal cum îi place să-şi numească creaţia) – o minunată formă de “artă vie” care a ajuns în aproape 30 de ani de muncă pasionată să dea viaţă şi culoare betoanelor din diferite oraşe ale lumii.

Folosind un sistem care permite plantelor să crească fără orice fel de sol, ci doar cu apă şi fertilizatori, pereţii vegetali sunt forma de artă ecologică prin care Patrick Blanc a reinventat aridul peisaj urban.

Vă invit să priviţi fenomenalele grădini verticale, poate nu la fel de spectaculoase ca grădinile suspendate ale Semiramidei, dar la fel de încântătoare. Patrick Blanc, omul cu nume de non-culoare, a reuşit să aducă simfonii de culori în vieţile a milioane de trăitori pe această planetă căreia îi e tot mai dor de verde şi aer curat.Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
3,215 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro