Greu se deosebeşte cucernicia de curvăsărie!

5 January 2016

mălinaCâteodată bărbatul are o ceață atât de mare pe ochi, de te întrebi dacă i se trage de la prostie sau de la dragoste. Samson o luase de nevastă pe Milica, lăsând de izbeliște o fată care blestema la fiecare pas. „De râs și de rușine să ajungi!”, mormăia biata fată, chinuită de necaz.

Nevasta venise cu câteva boccele, le trântise în mijlocul casei și, după un plan bine ticluit, reuși să intre în grațiile soacrei. Bătrâna avea la rândul ei o pâclă groasă pe ochi, încât aproba orice ar fi spus Milica. „Nici tu nu știi a învârti mămăliga cum o sucește Milica”, zicea și socrul, îmbrobodit ca naiba de învârtelile Milicăi.

Nora nu era nici frumoasă, nici deșteaptă, avea însă abilitatea de a specula slăbiciunile, de a demonstra că negrul e alb. (Voi, ăștia, titrații, ați putea zice că femeia stăpânea arta manipulării. Cheme-se cum s-o chema, dar lucru curat nu e!)

Amantul a sosit în casă tocmai când toată lumea trăia cu capul în nori. „Dar ce om cumsecade e Anton!”, ziceau toți, de la mare la mic. Doar Anton sporovăia de dimineață până seara cu Milica. Un an, doi, trei, șapte s-au dus pe sponci și niciunul nu bănuia ce vedea tot satul.

Illustration by J.C. Leyendecker. MALINA

Ilustraţie de J.C. Leyendecker 

Dacă gerul nu ar crăpa pietrele, poate aș continua povestea mea cât un fir de ac. Dar cât adevăr poate încăpea, frățioare, într-un fir de ac. Ia uitați-vă în jurul vostru și spuneți că n-am dreptate! Când bărbatul are ceață pe ochi, iar femeia e avară, apar pe ulițe și fețele cucernice. „Hai să dăm de pomană hainele care nu sunt bune! Hai să dăm și altora mâncarea făcută ieri, că doar aruncăm atâta”, zicea Milica, milostivă din cale afară. Greu e să deosebești cucernicia de curvăsărie! Aspru m-am exprimat, dar mi s-au oprit vorbele în gât. Greu e să distingi prietenul de dușman. Timpuri nefaste trăim.

Pe Mălina o găsiţi întreagă aici şi aici.Citiţi şi

Aș vrea să-i spun cum se va sfârși – groaznic! 

Dacă aș avea trei vieți

Șase filme festive (și cu iubire, și cu râs) plus încă unul, bonus

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro