Hai, că e mișto!

16 February 2017

Ca familist, nu apuci să te plictiseşti. O prietenă povestea că de-abia mai apucă să-şi vadă soţul câteva minute pe zi. Da, dar important e ce faci în acele câteva minute. Şi nu, nu vă gândiţi la ce ştiu eu că vă gândiţi. Nu că nu ar fi timp, ci că, dacă eşti familist, ai (multe) alte priorităţi. Cum ar fi… o inundaţie. Indiferent dacă stai la bloc sau la casă, nu eşti scutit de inundaţii. În primul caz, fie vreun vecin aiurit uită un robinet deschis, fie se sparge vreo ţeavă prin perete şi până se hotărăşte „a cui” e, jumătate din apartamente devin mini locuinţe lacustre, fie, în al doilea caz, te auto-inunzi şi, atunci, vinovatul e mai simplu de detectat, dar rezolvarea, mai complicată. Dar ce viaţă aventuroasă! Mai ales dacă apa îţi ajunge şi pe parchet, păi nu? Şi iată cum minutele împreună au un farmec aparte. Tu stai cu fundul în sus – ca să aduni apa – şi el cu mâinile pe subiect – ca să repare avaria (sau măcar să se prefacă până chemi tu, ulterior, un instalalator şi rezolvi problema).

familie nebuna

Şi dacă nu e inundaţie… poate e o pană de curent. Nu „de la ei”, ci de la voi. Pur şi simplu instalaţia nu rezistă la super-foehn – ul tău şi la bormaşina lui. Activate simultan. Şi atunci se ard becurile alea atârnate provizoriu (de vreo câţiva ani) şi pe care încă nu aţi apucat să le înlocuiţi, aşa cum visai, cu un corp de iluminat adevărat, precum cele de aici sau, dacă nu, măcar cu becuri „personalizate”, că, da, există şi aşa ceva! Adică becuri pe care ţi le faci tu, alegându-ţi forma, soclul şi tehnologia dorită. Pam-pam!

Tu ştii asta, dar el nu, că are treabă: să se învârtă în jurul vreunei improvizaţii, că el se pricepe, desigur, să repare şi instalaţia electrică. În noaptea aia staţi pe întuneric – ce romantic, nu? – vă ciocniţi unul de altul ca două oiţe căpiate, neobişuiţi să bâjbâiţi prin casă – vă enervaţi reciproc (parcă, pe întuneric, casa e mai strâmtă), el se loveşte de mobile, se enervează, între timp tu aprinzi o lanternă sau sfeşnicul cu lumânările festive (pe care tot tu le-ai cumpărat), iar a doua zi chemi electricianul şi nu numai că readuce lumina în viaţa voastră (măcar aia la propriu), dar profiţi şi-ţi îndeplineşti visul şi comanzi odată şi lustrele. Poţi fie să-i faci o supriză, fie să nici nu-i spui (că şi aşa n-o să observe).

Şi dacă nu e nici una, nici alta, atunci sigur se găseşte altceva de rezolvat: copilul are probleme la şcoală, soacra vrea să se mute la voi, nașii s-au autoinvitat iar la masă cu ocazia vreunei sărbători – că mereu e câte una – tocmai s-a dublat iar preţul la utilităţi sau poate că a mai crescut rata la bancă, maşina trebuie băgată în service sau măcar i-a expirat câte ceva…

Cum spuneam, viaţa de familist e mişto, nu ai timp nici să mori (deşi, uneori, discret, în forul tău interior, te-ar cam tenta).Citiţi şi

Poate-mi trece

Ce-ar fi făcut bunicile mele în izolarea asta?

Na, poftim, acum ai timp!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro