Îmi spuneai că nu poți fi cu mine, dar nici să mă lași de tot nu poți

14 October 2019

Tot timpul am avut aceeași întrebare în gând, care m-a măcinat luni de zile: de ce mă îndrăgostesc doar de cei care nu sunt capabili decât de aventuri? Mă întrebam zilnic cu ce sau unde greșesc? Ce trebuie să fac să ies din acest cerc interminabil?

Asta până într-o seară de septembrie, când te-am observat pe tine, cel care mi-ai dat inima peste cap. Spun asta pentru că noi ne cunoșteam, dar niciodată nu m-am gândit la tine ca la un posibil iubit. M-am îndrăgostit într-un timp foarte scurt. Nu pot spune că m-a atras doar fizicul tău, ci felul tău de-a fi, felul în care mă făceai să mă simt au contat cel mai mult pentru mine. Dar, din teama de a nu fi doar încă o aventură iar, mi-a fost frică să am încredere în tine. Ţi-am spus de la început că eu vreau ceva serios, iar dacă nu eşti capabil să îmi oferi, ar fi mai bine sa nu continuăm. Mi-ai spus că nu vrei doar o aventură, dar că nici nu îmi poţi oferi o garanție; să lăsăm timpul să decidă ce o să se întâmple cu noi. Te-am crezut, mi-ai dat un dram de încredere și speranța că în sfârșit aș putea iubi din nou, după foarte mult timp în care mi-a fost frică să îmi mai pun încrederea într-o persoană sau că poate nu mai sunt capabilă să simt acei “fluturi” specifici dragostei.

Am trăit clipe frumoase împreună, chiar dacă au fost puține, dar pline de emoții, căldură și sentimente (asta cred eu, iar dacă m-am înșelat, felicitări pentru teatrul jucat).

Din păcate, ai considerat că nu sunt potrivită pentru tine, dar ți-ai dat seama târziu, când deja deveniseşi pentru mine acel rău care îmi face bine.

Îmi spuneai că ții la mine, dar că nu poți avea o relație acum, că nu te simți pregătit, că vrei libertate (chiar dacă ți-am oferit-o mereu). Îmi spuneai că nu poți fi cu mine, dar nici să mă lași de tot nu poți, că momentan doar atât îmi poţi oferi, pe când eu îți ofeream totul, dar nu a contat nici măcar asta pentru tine.

Ai distrus tot ce am crezut, m-ai făcut să cred că pentru tine am fost doar o joacă. M-ai făcut să cred în tine, în noi, mințindu-mă cu zâmbetul pe buze când ne făceam planuri de viitor, când ne imaginam viața în doi sau când ne contraziceam pe numele viitorilor copii. Ai făcut toate chestiile astea pentru a ști că te vei putea întoarce la mine oricând ai avea ocazia. Şi, da, cu părere de rău îți spun că ți-a reușit planul.

Citiţi şi Încep să pricep cum se cerne viaţa pentru o femeie singură

Din păcate, am ajuns de unde am plecat, din nou cu chinuitoarea întrebare în gând “Unde am greșit? Cu ce greșesc?”. Ai fost încă o lecție dură pentru mine, dar mă bucur că ai făcut parte din viața mea, chiar dacă acum ești fericit sau vrei să pari fericit cu noua ta relație. Sper să fii sincer cu ea, dar mai ales cu tine și să nu o mai înșeli cu mine ori de câte ori ai ocazia.

Știi mi-ai spus în ultima seară când ne-am văzut că tu ești împlinit sufletește în momentul de față și m-ai întrebat de ce nu îmi caut pe cineva, să fiu împlinită la rândul meu. Îți răspund acum dragul meu: mi-aș dori din tot sufletul, dar nu pot, pentru că te iubesc pe tine.

Guest post by Anonimă

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Povestea care nu ar fi trebuit să fie scrisă așa

Call Me By Your Name – un film după vizionarea căruia m-am simțit vinovată

Viața

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Morino / 6 November 2019 18:09

  Stiu ce zici!

  Reply
 2. Arya / 14 October 2019 17:11

  Dacă era fericit și împlinit în noua relație nu te mai căuta. Iar ție îți doresc să treci peste iubirea asta pentru un mascul cu mintea unui de 15 ani care acum când ar trebui să știe ce este viața, angajamentul și asumarea faptelor, el joacă la două capete cu aceleași texte ieftine.

  Like 13
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro