Într-o zi voi ieși în lume ținându-te de mână

17 November 2016

Azi e toamnă. Cu totul. E posacă și urâtă. Și nu am chef să îmi dau tricoul jos și să mă îmbrac în hainele de stradă.

Vreau să plec departe. Aș pleca pe un vârf de munte. Să stau singură și să mă gândesc. Să îmi găsesc liniștea. Să uit de toate și să mă pierd în ceața crestelor. Să fiu departe, cel puțin o vreme.

Vreau să mă descătușez cu un urlet surd, un urlet care să îmi elibereze demonii, să cutremure pădurea și să ardă tot ceea ce m-a rănit. Și apoi să vină liniștea pe care o aștept. Să aducă un soare cald și blând, care să îmi mângâie chipul, și să cad apoi în cel mai profund somn cu putință, acel somn care vine după o epuizare totală.

Iar apoi, aștept zâmbetul mult râvnit. Cel care m-a părăsit acum mulți ani, care m-a lăsat rece și fără de suflare, care mi-a tăiat aripile la plecare și a făcut demon din înger, secătuit și fără viață, pustiit și nefericit.

femeie-despartire

Îl aștept să vină cu veselie, cu râsul acela care te face să simți că explodezi. Îmi doresc să mă îngraș de atâta râs. Și să alerg, înălțând zmee de fericire către nori. Iar ele să risipească norii, lăsând să intre raze călduțe de bucurie luminoasă.

Și apoi, vom vedea ce va fi. Va fi bine. Va fi acel bine pe care îl așteptăm toți, acel bine care ne va reechilibra balanța sufletească, ne va dărui confortul așteptat, ne va reintroduce într-o nouă obișnuință, într-o nouă rutină, plăcută și calmă, și mult așteptată.

Vom fi acolo, pe noul drum, cu sclipiri în privire, cu o aplecare ușoară a capului și cu un zâmbet care va confirma o nouă viață, un nou început.

…E o toamnă urâtă. Dar nu-i nimic. Îmi pot păstra tricoul de casă pe mine. Voi avea răbdare. Într-o zi, îl voi da jos, îmi voi pune hainele frumoase de stradă și voi ieși în lume, ținându-te de mână și bucurându-mă de venirea primăverii. Mai știi?… nouă ne place verdele crud…

Guest post by Ioana Milea

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Povestea merge mai departe

De ce să nu-l iubesc?

Lux, calm și voluptate, în așteptarea haosului – Sundown

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro