Johnny Coca, vrăjitorul genților, noul director de creație la Louis Vuitton

27 May 2020

Geanta unei femei… O întreagă lume şi poveste. Circulă glume pe seama a tot ce poate ea încăpea, incredibil de multe şi imposibil de găsit când le cauţi, dar pe lângă utilitatea indiscutabilă, rămâne un accesoriu la fel de important ca hainele ori pantofii, dacă nu cumva chiar mai important. A-ţi uita geanta acasă e mult mai puţin probabil decât să ieşi din grabă desculţă pe uşă. Iar când geanta este una de senzaţie, o tratezi cu respectul cuvenit pentru beneficiul de imagine şi pentru micile invidii pe care le trezeşte. 🙂 

Și iată acum vestea care a prilejuit reamintirea unui adevăr atât de intim. 🙂

Louis Vuitton a anunțat numirea designerului Johnny Coca ca director artistic al colecțiilor de marochinărie pentru femei. Începând cu 2 iunie, acesta va lucra alături de Nicolas Ghesquiere și se va ocupa de creația noilor colecții de genți, portofele, curele și alte accesorii din piele.

Coca este unul dintre cei mai renumiți designeri de marochinărie, cunoscut drept “vrăjitorul genților”, cel care a reușit acum niște ani, lucrând cu Phoebe Philo, să readucă gențile Céline în elită modei și să le transforme în accesorii must-have.

“Creez fiecare geantă ca pe o casă mică. Eu nu creez pentru vitrina unui magazin, eu creez pentru femeie. Geanta ei este viața ei, este casa ei. Deschizi geanta unuei femei și îi știi profilul.”

Născut în Spania, Johnny a studiat la universitatea de Beaux-Arts din Paris și la Boulle, școala de arte aplicate. Și-a început cariera de designer chiar în atelierul de marochinerie Louis Vuitton, mutându-se apoi la Bally și mai târziu la Céline.

În 2015, Johnny a fost numit director de creație la Mulberry, unde a supervizat toate colecțiile de ready-to-wear și accesorii, atât pentru femei cât și pentru bărbați, a creat noi linii de genți și încălțăminte și s-a ocupat de toate aspectele imaginii de brand, transformând marca britanică într-o propunere competitivă de lifestyle.

Johnny Coca se va ocupă acum în primul rând de gențile high-end și de piesele de show, lucrând cu atelierul istoric Louis Vuitton din Asnières sur Seine.

Louis Vuitton – Core Values, Cambodia, May 2011.
Angelina Jolie photographed by Annie Leibovitz.

 

Citiți și Louis Vuitton a fost multă vreme o enigmă pentru mine

Sunt foarte fericită că Johnny se întoarce la noi”, a declarat Delphine Arnault, cea care supervizează toate activitățile legate de creația și de produsele casei. “El va întări energia noastră creativă și abilitatea de a inova. Johny este absolut la unison cu spiritul și viziunea Louis Vuitton”.

Credit foto Johnny Coca: Johan SandbergCitiţi şi

Anul Nou Chinezesc 2021 – Anul Bivolului de Metal

Louis Vuitton a închis Paris Fashion Week cu un show memorabil

Tiffany nu mai e american

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro