Joia soarelui cuminte

18 October 2015

cosmisianSoarele cuminte s-a ascuns de căldura înăbuşitoare de afară. Păsările au obosit cântând la umbra unui corcoduş fără frunze, uscat de atâta aşteptare. Eu, cu gândul după flori, semănate-n nori.

O femeie cu pieptul nebun m-a împins până am căzut pe o canapea neagră şi rece, iar mâinile mele au cuprins cu putere braţele groase ale fotoliului, doar din instinct, pentru că deja îmi găsisem acel echilibru, până să îţi aşezi cu repeziciune genunchii deschişi peste coapsele mele speriate. Am tăcut. Te-am privit. Aveai în mână un pahar adânc pentru apă, dar jumătate din apă era înecată în cealaltă jumătate de cuburi cristaline de gheaţă. Mă temeam că…

pahar cu apa

… am simţit cum apa îşi făcuse loc pe cămaşa mea, apăsând nemiloasă pe pielea mea cuminte, apoi ai râs. Ai râs pentru că te distra să mă vezi posedat de nebunia ta, ai râs pentru că îţi doreai să arunci apă şi cuburi neuniforme de gheaţă pe cineva? Nu ştiu.

În cele din urmă, te-ai îndurat să îmi dai paharul în mână şi te-ai aşezat pe fotoliul alăturat. Fără nicio legătură cu apa de pe pieptul meu turnată în joacă, m-ai întrebat dacă ştiu de ce soarele e laş şi a fugit de căldură. Nu am ştiut ce să răspund.

Mi-ai spus că te-ai gândit la mine astăzi. Am simţit eu ceva, dar apa îngheţată am simţit-o mai tare.

Am băut tot paharul. Mi-au rămas trei cuburi rotunjite de gheaţă.

CosmisianCitiţi şi

Patimile domnului Muscă în Valahía

Destin de slugă

Ne-am privit în ochi, cu respirația oprită…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro