Jos mâinile de pe Valentine’s Day!

Vitalie Cojocari

14 February 2017

 

Vitalie CojocariAș striga până la răgușire. Dar unde? Se organizează pe undeva o manifestație întru susținerea Zilei Îndrăgostiților americănești? Nu știu. Așa că o s-o fac aici. Am observat că pe facebook-ul meu drag, în bula în care mă simt confortabil, s-a creat o stare de nervozitate și antipatie față de Valentine’s Day. Ciudată combinație, nu? Pe facebook-ul americănesc, românii sunt împotriva zilei îndrăgostiților americănești și ne propun, la schimb, ziua îndrăgostiților românească. Cică ar fi neaoșă, iar noi, români buni, trebuie să o îmbrățișăm, că ar fi mai neprihănită de consumerism. Sesizați ironia? Nu înțeleg această luptă oarbă. Băăă, trăim într-o lume în care ne luptăm suficient de mult. Unii trag cu Kalashnikov-ul în Siria. Alții ne fac la buzunare prin Parlament. Ăilalți prin Statele Unite nu se ogoiesc.

vday

Așadar, nu mai găsești un loc în care să bagi o inimioară, să desenezi un zâmbet. Încrâncenare, luptă, ură. Și vine ziua de 14 februarie, iar bula mea de pe facebook o rejectează. De ce? Că e prea americănească și siropoasă? Bă, băieți… şi fete, of course. Voi nu ați fost îndrăgostiți demult? Recunoașteți drept. Că dacă erați îndrăgostiți și vă năvăleau fluturii prin stomăcel, nu vă mai păsa de gura lumii, de siropoșenii… Scriați niște poezii de se rușina până și Vanghelie, care era la sectorul 5. Și apoi, dacă vouă nu vă place cu dragoste, cu inimioare, cu siropoșenii, vă rog să-i lăsați pe alții să facă diabet de la atâta siropozitate. Vă doare pe voi ficatul? Nu. Și atunci? Vă rog să-mi spună cineva. De fapt, nu, să-mi demonstreze cineva – când a făcut dragostea rău? Când a dăunat?

Deci, ce vreau să zic? Nu mai luați în răspăr Valentine’s Day. Lăsați-i pe siropoși să se iubească. Să-și declare dragostea. Chiar dacă o fac ca niște puști de clasa a II-a. Asta este dragostea, te face să vorbești prostii și să te porți copilărește. Și nu mai puneți Dragobetele în antiteză cu Valentinul. Putem să sărbătorim și una, și alta. Eu, de exemplu, în Republica Moldova, am două Crăciunuri și nu mă supăr. Nici două zile ale îndrăgostiților nu o să refuz. V-am pupat. Și, cum zice Paula, o colegă, iubiți-vă mult…

Cu drag, al vostru siropos!

Pe Vitalie îl găsiți și pe cojocari.ro.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Am fost amantă și mi-a plăcut. Dați cu pietre!

Bunica se pregătește să plece…

Femeile nu se simt nici femei pe deplin, dar nici bărbați perfecți nu pot ajunge

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
682 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro