Ladyboys sunt imaginea noii Thailande

12 August 2016

roxana chivuThailanda rămâne tărâm al exostismului şi misterului asiatic şi, mai nou, devine tărâm al unei generaţii de tineri curajoşi la extremis. Mii de băieţi thailandezi vor schimbare de sex şi duc o luptă crâncenă să fie recunoscuţi, trataţi, iubiţi şi admiraţi asemenea fetelor. Nu vă imaginaţi nişte păpuşi machiate şi îmbrăcate bine! Afurisit de bine! Vorbim despre tineri care ating perfecţiunea feminină în aspectul exterior. A devenit aproape imposibil să îi poţi diferenţia de fete. Sunt atât de frumoşi, încât stârnesc invidii peste invidii şi câştigă toate titlurile de Miss. Au picioare superbe, ten şi trăsături impecabile şi aranjaţi ca de podium atrag privirile precum magnetul. Sunt fascinanţi! Strălucesc a feminitate şi a exotism. Emană erotism! Sunt întruchiparea mitului androgin şi a vremurilor în continuă schimbare/emancipare.

Pentru cei mai mulţi, frumuseţea este însă o luptă începută din familie şi cu familia. Se poartă şi se îmbracă asemenea fetelor încă din copilărie. Dar sunt, uneori, bătuţi, pedepsiţi, ameninţaţi cu dezmoştenirea, arătaţi cu degetul şi repudiaţi constant pentru încălcarea normelor. Li se aduce tăios la cunoştinţă faptul că vor fi discriminaţi, că vor câştiga la fel de puţin financiar ca fetele, dacă vor alege schimbarea radicală, dar dorinţa de-a şi expune frumuseţea depăşeşte orice argumente.

ladyboys2

Vor să fie văzuţi, idolatrizaţi şi să devină model în societatea Thai. Aspectul fizic este tot ceea ce contează pentru ei. Şi recunoaşterea publică. Nimic altceva. Toată energia acestor tineri este îndreptată spre frumuseţea exterioară şi spre traiul la nivelul de sus al societăţii. Cheltuie enorm pe haine, stilizare, cu găsirea unor sponsori şi pentru procesul de educaţie şi integrare în noua societate feminină. Dar orice cheltuială care le aduce statutul de ladyboys merită pe deplin pentru ei. Ating succesul la vârste frumoase, de 18, 20 şi ceva de ani, dar cu greu ating iubirea. Este punctul lor vulnerabil. Fericirea le rămâne scrisă acolo, pe podium, în lumina refectoarelor, pe străzi, când lumea întoarce capul după ei… căci un ladyboy găseşte rar iubirea. Singurătatea îi caracterizează cel mai adesea, la fel şi lupta continuă cu sterotipiile societăţii. Sunt fascinanţi şi prin această singurătatea lăuntrică a lor.

katoey9

Ladyboy este tânărul frumos la modul absolut, dar care are şi o inteligenţă pe măsură. Aşa se face că se poate adapta relativ uşor şi că poate ignora şi schimba etichetele impuse de societate. Nu şi de turişti sau de publicul spectator la show-urile de beauty. Au cele mai scumpe şi mai glamorouse ţinute feminine de scenă şi de zi cu zi şi emană o siguranţă de sine dezarmantă. Să urmeze o universitate specifică unei femei este un alt ţel. La fel ca şi găsirea unui job ulterior. În Thailanda există ladyboys care au acceptat acest statut acum mai bine de 20 de ani. Şi care au reuşit, e drept cu mari eforturi, să obţină respectul mediilor ţintite.

katoey7

Ladyboy este departe de a fi un peiorativ în Thailanda. Există deja o întreagă industrie media creată în jurul comunităţii de ladyboys, iar concepţiile suferă modificări în mare viteză. Şi în direcţia dorită de ei. În spatele strălucirii acestor tineri stau, uneori, armate de specialişti în comunicare, fashion, modeling, arte frumoase… Un ladyboy aduce bani prin imaginea sa şi se simte împlinit prin exprimarea fără rezerve a ceea ce se consideră lăuntric. Oglinda interioară expusă în văzul lumii… Ladyboys… o altfel de lume thailandeză.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Cum să-ți menții pielea frumoasă de-a lungul anilor: 10 sfaturi de la experți

Viața

Vara asta, vrei să fii sirenă sau balenă?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro