Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Lintea în bucate

6 March 2015

De care linte? Oricare. Eu o prefer pe cea roșie.

  • linte – 1 cană
  • ceapă – 2 bucăți, potrivite
  • morcov – 2, potriviți
  • usturoi – câțiva căței
  • ulei de măsline
  • câteva roșii proaspete, gustoase, sau roșii conservate
  • condimente: sare, piper, boia (la linte merge bine boiaua iute, curcumă (turmeric) și chimion; dacă nu aveți, atunci curry, sau dacă nu aveți nici curry, dar vă place, puteți pune ghimbir – o bucată cam cât o prună)
  • ceapă verde – câteva fire
  • lămâie

linte

Se spală lintea și se strecoară, se pune într-un vas mai mare cu trei căni de apă și se lasă la înmuiat. Se va umfla până nu mai rămâne apă deloc, aproximativ 1-2 ore. Se toacă ceapa, morcovul, usturoiul și ghimbirul, dacă puneți. Se sotează în ulei de măsline, apoi în apă (1 ceașcă), în vas acoperit, cam 10-15 min, se adaugă lintea, roșiile și apă, (cam 4-6 căni dacă faceți supă, cam 2-3 dacă faceți mâncare de linte). Se fierbe la foc potrivit spre mic până lintea e fiartă, cam 45 min – 1 h, se pune sare, piper și boia, se adaugă celelalte mirodenii, se amestecă, astfel încât să se zdrobească puțin lintea. Se servește cu ceapă verde tocată și puțin suc de lămâie, dacă vă e pe plac.



Citiţi şi

Cele mai comune prejudecăţi despre România, de care toţi românii s-au săturat

Nu mai bine te așezi și aștepți să-ți treacă?

Unde dispar iubitele după căsătorie

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
1,115 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro