Lumea zice că nimic nu va mai fi la fel

11 May 2020

Lumea zice că nimic nu va mai fi la fel. Eu cred, dimpotrivă, că totul va fi exact ca înainte, nu c-ar fi fost bine cum era.

În vremuri de molimă se cern caracterele, se desparte prostul de ăla pe care-l duce mintea, pe generos de cărpănos, pe cel ce se pierde cu firea de cel ce-și păstrează calmul și judecata întreagă.

Acum se vede cine are resurse spirituale, seninătate în fața neprevăzutului cu multe fețe, disciplină, gândire logică, anduranță, imaginație și ingeniozitate, depozite de energie interioară, încredere în forțele proprii și umilință.

Avem caraghioși revoltați nici ei nu știu prea bine pe cine și de ce și prolifici adepți ai sectei Ocultei Mondiale, răspânditori inconștienți sau conștienți de vești false sau doar colportori de știri despre leacuri miraculoase, avem falși curajoși care se pupă pe gură cu babe infectate doar pentru a-și regăsi o identitate pierdută sau niciodată existentă, dar avem și oameni care se organizează să-i ajute pe cei slabi și neputincioși, voluntari, eroi zilnici cu normă întreagă și oameni care rămân cu ochii agățați de conturul unui nor, întrebându-se de rostul vieții.

Avem de toate, cum zice cântecul, avem și morminte, și profeți falși, și exaltați, și apatici, și brutari improvizați, și cititori de coloratură, și plângăcioși pe la colțuri, și prăpăstioși apocaliptici, și Toma Necredinciosu’!

Suntem în continuare, că ne dăm seama sau nu, în interiorul cald și căptușit al unui confort de viață modernă, avem apă, căldură, internet, televizor, electricitate, hrană, comunicare.

E vreme bună de observat natura umană, și vreme și mai bună de ales.

Pe Monica o găsiți cu totul aici

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Eclipsa inelară de soare în Gemeni, 10 iunie 2021 – puterea cuvântului bun, puterea cuvântului rău

Care Românie? Cât de educată?

Să se facă lumină, dar nu oricum!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro