Oamenii pentru care singurătatea a fost mereu o opțiune și un deliciu

23 December 2020

Am spus că vremurile pe care le trăim sunt vremuri pentru oameni cu mari rezerve de resurse interioare.

Oameni care se pot refugia în cărți, oameni care se pot rătăci voluntar într-o pădure sau un parc, oameni care se pot apuca de gătit năstrușnicii, pot asculta muzică, pot încerca să-și aplice gene false fir cu fir sau scrie.

Oameni ce se pot minuna de o picătură de apă atârnată în echilibru fragil de ácele parfumate ale unei crenguțe de brad, de sfârâitul feliilor de șuncă îmbrățișate de globurile portocalii ale ouălor ochiuri, de crusta aurie a pâinii prăjite lustruită gros cu unt sărat.

Oamenii pentru care singurătatea a fost mereu o opțiune și un deliciu, chiar înconjurați de semeni, și care au acum șansa de a-și pune în practică îndelung exersata solitudine în comunitate.

©Fabio Hurtado 

Pentru mine fericirea e o casă confortabilă, cu lumini subtile, răspândite de lămpi joase sau lumânări albe de ceară curată, pledul de blană moale, parfumurile ce lunecă insidios în fiecare crevasă a ființei mele, o baie purificatoare, o pudră fină, aurie, împrăștiată savant pe pomeții obrajilor, un steak de vită roz de promisiuni măritat pe viață cu foile ondulate natural ale lăptucii, reflexele roșii ale vinului în muchiile nete ale paharului de cristal, două-trei vorbe schimbate cu oameni ce gândesc la fel, că lumea și viața nu-i altceva decât o oglindă și noi nimic alt decât niște privitori.

E mult mai ușor dacă luați lucrurile așa, dar mai trebuie să și puteți.

Citiți și Lumea zice că nimic nu va mai fi la fel

Pe Monica o găsiți cu totul aici

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Povestea care nu ar fi trebuit să fie scrisă așa

Regina Brett – 50 de lecții de viață

Viața

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro