Mami, știai că alte mame țipă la copiii lor?

21 October 2019

– Știu, iubita mea, că mamele țipă la copiii lor. Și știu și de ce.

– De ce?

– Pentru că sunt obosite, nefericite, neînțelese și neascultate. Dar, mai presus de toate, nu își fac timp să comunice. O mamă este fericită atunci când face ce îi place. Și îi place la nebunie să aibă grijă de copii, dar de cele mai multe ori țipă la ei, deși îi iubește ca pe ochii din cap, pentru că are impresia că sunt singurii pe care îi poate domina. Hai să îți dau un exemplu – dacă mami e supărată pe tati că nu o ajută la treburi prin casă, de foarte multe ori ea va țipa la copil că face mizerie și nu la tată, că e leneș sau că nici măcar nu o aude. E un fel de lege nescrisă că cel mai mic este de vină, chiar dacă nu e așa. Iar asta le face pe mămici nefericite. Apoi, cele mai multe au un serviciu la care își petrec cel puțin opt ore pe zi și, de cele mai multe ori, nu este serviciul la care mama visează să lucreze. O face pentru a câștiga bani, ca să le fie bine copiilor. Vezi și tu câte pofte are un copil și de câte lucruri ai nevoie la școală. Asta face o mamă foarte obosită.

– Mami, dar tu cum te poți descurca fără un serviciu? Eu am colegă la școală care vine și pleacă cu bona. Mi se pare foarte trist. Nu cred că bona o aduce în pas săltat sau adăugat, așa cum facem noi două.

– Așa-i că-i minunat să putem țopăi ca doi iepurași până la școală? Eu nu am un serviciu, tocmai pentru că îmi place să sar cu voi, să ne jucăm și să ne iubim toată ziua după ce ieşiți voi de la școală și de la grădiniță. Și asta mă face foarte fericită.

– Dar dacă tu nu ai un serviciu, de unde ai bani?

– Eu sunt independentă. Fac ce-mi place și am timp și pentru voi. Asta se numește pasiune. O joacă pentru care ești plătit. Tati are un serviciu, eu am o afacere.

Citiţi şi Mamă cu precauţie, vinovăţie, frică (Click, e foarte bun articolul!)

– Dar, mami, de ce sunt alte mămici neînțelese?

– Pentru că de cele mai multe ori nu știu cum să spună ceea ce le doare. Îți dau un exemplu. Mai ții minte când ai spus că nu ai chef să îți faci temele? Eu nu am țipat la tine, ci ți-am explicat că poți alege – fie îți faci temele chiar dacă nu ai chef și totul va fi bine a doua zi, fie nu îți faci temele și îi spui doamnei de ce nu le-ai făcut. Se numește responsabilitate. Mai ții minte ce ai ales?

– Nici nu vreau să îmi mai amintesc. Am jurat atunci că nu mai merg niciodată fără teme. Toată ziua m-am rugat să nu mă întrebe doamna învățătoare nimic, atât de prost m-am simțit. Dar mă bucur că a fost așa.

– Acum înțelegi de ce țipă unele mame la copii? Pentru că nu știu că se poate și altfel.

Guest post by Rază de soare

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS

Cruella, diavolița care se-mbracă în Prada

Gargară cu educația

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro