Naomi. Cindy. Linda. Christy – The Super Models (documentarul)

2 August 2023

Pe 20 septembrie 2023, se va lansa documentarul The Super Models pe Apple TV+.

Naomi. Cindy. Linda. Christy.

Există modele și există supermodele – atât de ușor de recunoscut încât au devenit celebrități pe puterile lor. Termenul și-a găsit întruchiparea supremă în anii 1990, odată cu ascensiunea simultană a lui Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista și Christy Turlington. The Super Models va fi o serie din patru părți ce vor spune povestea carierelor celor patru superbe femei care au schimbat jocul.” Vogue.com

De la stânga la dreapta, Naomi Campbel, Linda Evangelista, Tatjana Patitz (a murit în ianuarie), Christy Turlington și Cindy Crawford, fotografiate de Peter Lindbergh pentru Vogue, 1990

Citiți și Peter Lindbergh și nașterea supermodelelor

Dintre cele patru, despre Linda Evangelista aș vrea să vă reamintesc un pic. Pentru că e o lecție în povestea ei de la un moment încolo.

Pe 22 septembrie 2021, Linda Evangelista (58), unul dintre faimoasele supermodele din anii ’90 (alături de Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington) a ieșit pe Instagram cu o declarație-explicație a absenței îndelungate (aproape cinci ani) din viața publică, timp în care colegele ei au continuat să aibă cariere înfloritoare. Desfigurată în urma unei proceduri estetice, a anunțat că rupe tăcerea și dă în judecată vinovatul de dezastru pentru despăgubiri de 50 de milioane de dolari. Am scris despre asta aici.

Anul trecut, în august, Linda apărea pe coperta VOGUE UK, frumoasă ca altădată, doar că totul era rezultatul unui machiaj special cu benzi și elastice corectoare ascunse care să-i țină față pentru ședința foto. Nu Linda cea adevărată.

“Nu, acesta nu este conturul real al feței mele, nici gâtul meu – și nu pot merge așa, cu bandă și elastice peste tot.”

Credit: PA Media

Cum vedeți scris pe copertă în stânga sus, Linda a declarat: “încerc să mă iubesc așa cum sunt”. Cred că îi este foarte greu. Mereu am spus că femeile atât de înzestrate cu frumusețe și atât de seducător puse în valoare de fotografi acceptă mai greu ideea fanării lor. Dar care a fost oare mesajul acestei reveniri pe copertă cu o figură rezultat al multor artificii?

În stânga colajului, Linda, așa cum arăta în 2015, înainte de intervenție. 

Vreau să cred că, pe lângă o experiență pe care n-o mai trăise în ultimii ani – ședința foto pentru o revistă legendară, și de care îi era sigur dor, această întoarcere în timp, această copertă roșie s-a vrut ca o alarmă pentru toate femeile. Să nu se lăcomească în a rămâne acolo unde n-a rămas nicio femeie, oricâți bani a avut – tânără până la multe zeci de ani. Asta nu se poate. De aici trebuie să plecăm toate în croirea așteptărilor legate de procedurile de întinerire, realitatea asta ar trebui să ne ajute să putem ține sub control dorințele să n-o ia razna.

În urmă cu doi ani, din nefericire, după acel episod care a adus-o într-o depresie mai adâncă, poate, decât ridurile lăsate de trecerea timpului, Linda nu a avut un mesaj pentru mai tinerele femei. Nu le-a spus atunci că e ok să fii tu, așa cum ești, fără fillere, fără proceduri chirurgicale, chiar minore, fără filtre și echipe de artiști care să ascundă vârsta sub preș cu tone de makeup. Și nici acum. Dar acum ea tocmai asta făcuse, profesionist fardată, acceptase să vândă o iluzie… De dragul vremurilor trecute. dar poate nu am înțeles eu rostul artificiului.

Vom vedea ce va povesti despre ea în filmul despre ea și celelalte trei supermodele. Nu mai e mult. 🙂Citiţi şi

Titlul cărții e cheia acestei fotografii

A murit Tatjana Patitz, supermodel al anilor ’90

Aceste franțuzoaice care ne irită cu stilul lor inimitabil

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro