Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experianta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Ne vine și nouă mintea la cap

30 January 2020

Cel mai recent studiu realizat în 16 țări în luna iulie a anului trecut de Mercury Research şi asociaţia de cercetare de piață, Global Market Research, în rândul persoanelor care sunt preocupate de un regim alimentar sănătos arată că produsele procesate și gata preparate pierd teren în favoarea mâncărurilor gătite acasă cu ingrediente proaspete. Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 7400 de persoane preocupate de o alimentație sănătoasă, cu vârste între 18-65 de ani. La nivel global, eliminarea sau reducerea din dietă a alimentelor procesate a fost îmbrățișată de un sfert dintre persoanele care doresc să mănânce sănătos.

Cum e cu noi, românii

Românii care sunt preocupaţi de o alimentație corectă consideră că a mânca sănătos înseamnă

  • o dietă echilibrată
  • un meniu cu mai multe fructe și legume
  • să mănânce mâncare proaspătă şi naturală
  • un consum redus de zahăr
  • să gătească acasă.

Și au luat măsuri pentru a consolida obiceiurile sănătoase. Peştele a fost preferat în defavoarea altor tipuri de carne, au redus consumul de carbohidrați, de proteine animală sau consumul de lactate. Iată principalele motive pentru care acești români consideră că merită să facă un efort să mănânce sănătos:

  • starea de sănătatea pe termen lung și prevenirea problemelor medicale (26%),
  • dorinţa a se simți bine și de a avea mai multă energie (24%)
  • dorința de a slăbi (22%).

În general, o sănatate bună este asociată cu menținerea greutății, cu o imunitate bună, energie sporită ori cu absența afecțiunilor cardiovasculare. Dar și îmbunătățirea sănătății psihice și emoționale contează pentru o parte dintre respondenți. Ca o curiozitate, în comparație cu restul lumii, asiaticii sunt preocupați într-o mai mare măsură de funcționarea bună a creierului, de îmbunătăţirea memoriei, concentrării sau a funcțiilor cognitive. O fi și pentru că trăiesc mai mult și ce bucurie ar mai fi dacă n-ai mai ști ce-i cu tine.

Dar funcționarea bună a creierului ar trebui să ne preocupe mai mult și pe noi. Pentru că dacă e o boală mai înspăimântătoare decât cancerul, aceea e Alzheimer-ul. Așa încât, doamnelor, cumpărați-vă un cantartigai și apucați-vă de gătit sănătos! Să creștem procentul de români pentru care contează durata și calitatea vieții și care consideră că ești ce mănânci.



Citiţi şi

Ciocolata, vinul și… izolarea

Știți cât de urât se vede dinafară răutatea și lașitatea asta?

”Pe frontul de Vest, nimic nou!”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro