Nu ar trebui să o mănânci singură

15 August 2016

Felicia DuțăSe spune că ciocolata acţionează asupra simţurilor unei femei ca un afrodiziac. Adevărul este că nimic nu se compară cu o bucăţică de ciocolată fină, cremoasă, topindu-se uşor pe limbă, alunecând suav pe papilele gustative, desfătându-ne simţurile.

Transpusă în reclame, în imagini şi sunete, în toate tonurile şi nuanţele, ciocolată este o prezenţa senzuală pentru toate simţurile. I s-au înălţat ode, i s-au scris poeme, însă nu am găsit-o măcar o dată asociată cu altceva decât cu imaginea plăcerii.

Se spune că ciocolata are nenumărate beneficii pentru sănătate, consumată în formă cât mai naturală, că ajută la îmbunătăţirea funcţiei creierului sau că ajută în procesul de învăţare. Însă nu am văzut-o asociată în imagini vreunui bolnav sau vreunei persoane foarte stresate.

Ciocolata

Ciocolata este asimilată unei plăceri pure, unei plăceri vinovate, ştii că nu ai voie să exagerezi, însă parcă ai mai vrea o pătrăţică în plus, o linguriţă în plus din spuma aceea de ciocolată, măcar puţin din glazură aceea delicioasă. Eşti la dietă, nu poţi să deguşti nici măcar o bucăţică, dar… nu cumva există şi o dietă cu ciocolată? Îţi goleşti casa de dulciuri, însă ele te îmbie delicat sau agresiv în mediul înconjurător. La televizor, vara, nu mai vezi altceva decât reclame cu îngheţate delicioase, văluroase, răcoroase, ispititoare, tentante… şi cedezi… e doar o îngheţată, nu? Cu puţină ciocolată, nu îngraşă aşa de rău, nu? Şi atunci te laşi învăluită de senzaţii demult uitate, de valuri de plăcere acoperite în ciocolată şi parcă auzi vocea de lângă tine spunându-ţi: Nu ar trebui să o mănânci singură….

 Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂 Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Din doi ca tine aş scoate unul bun. Poate ăla stă

Trufe de ciocolată sau eclere?

Reacție la Macarena (Erika Isac)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro