Nu pot găsi iubirea…

21 April 2015

… spune el, uitându-se în jos şi contemplând şirul de relaţii eşuate. Mă simt singur şi îmi văd viitorul în singurătate. Singurul lucru pe care mi-l doresc e o pereche. Ochii i se umplu de lacrimi, pentru că îşi trăieşte tristeţea şi o simte înainte ca orice să se fi întâmplat. O proiectează: e un sentiment de singurătate care ridică uşi monumentale şi zideşte gratii în jurul a ceea ce el este cu adevărat. Gândul că nu va reuşi i se tatuează pe suflet şi îl face neatractiv. E ca o profeţie care se împlineşte de la sine.
Ce se întâmplă când faci asta e ca şi cu îmbrăcămintea. Este ca şi cum ai purta nişte haine vechi şi ponosite, care te fac neatractiv. Când îşi imaginează şi îşi tot imaginează şi în felul ăsta îşi creează eşecul în loc de succes. Când era mic, existau poveştile cu Ileana Cosânzeana şi Făt Frumos. Undeva, de-a lungul drumului, a fost rănit.  Undeva, de-a lungul drumului, s-a întâmplat ceva şi nu mai poate vedea altceva decât noaptea cea neagră a sufletului. Locul singurătăţii. Când îl priveşti, tot ce vezi e “pleacă de aici, nimeni nu mă vrea“. E o izolare întunecată şi cu cât ne gândim mai mult că nu e atractiv, cu atât îl împingem mai departe.
cuplu aeroport
Luminează-te. Nu eşti cine crezi că eşti. Eşti Făt Frumos, doar că ai uitat cine eşti. Poate că te aştepţi să ai calul acela alb din poveste, dar ea nu se uită la asta. Nu te teme să arăţi cum eşti tu de fapt, afară e o lume care te aşteaptă. Viaţa e de partea cealaltă a uşii pe care ai închis-o când ai spus că nu poţi găsi iubirea. Nu pot  este o sentinţă foarte puternică, pentru că primeşti ceea ce proiectezi. Dacă vrei să ai iubire, ce vrei să faci e nu să emiţi critică şi neputinţă, frustrare şi depresie. Vrei iubire? Începe cu tine. Când reuşeşti să te iubeşti pe tine, toată lumea te iubeşte. Tratează-te pe tine însuţi (însăţi) ca şi cum ai fi iubirea vieţii, şi Universul îţi va oferi posibilitatea de a alege dintre perechile potenţiale care se vor perinda. Poartă-te ca şi când ai trăi deja visul, îmbracă-te în Bucurie şi totul va veni către tine.
Şi, ca exerciţiu de început, ia-ţi o bucată de hârtie roz şi scrie pe ea zece motive pentru care meriţi să îţi găseşti perechea.
Andreea & Ian 
Te așteptăm pe 25 aprilie la seminarul și workshop-ul Finding and Keeping the One. Mai sunt doar câteva locuri. 🙂Citiţi şi

Cher: “Dragostea nu știe matematică”

Oare atât merit? Câteva cuvinte îngrămădite pe o foaie A4, ruptă neglijent de la jumătate?

Voi ați observat cât de greu e pentru unii să suporte fericirea, binele sau succesul altora?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro