Un Mai magic

4 May 2023

Dacă suntem un pic atenți, vom vedea că avem o știință de armonizare cu ceea ce ne înconjoară: în zilele întunecate suntem mai lipsiți de energie, când strălucește soarele suntem mai vioi… ne influențează Luna, care nu ne lasă să dormim când e plină și trage mareele după ea, dar lucrul ăsta este valabil și pentru alte evenimente din micro- și macro-cosmosul nostru.

Mai e o lună minunată, fiindcă totul înflorește. Da, e și cea mai capricioasă – acum plouă, acum e soare, ba e frig, ba e cald, unde mai pui că am și făcut noi, omenirea, nefăcute, de ne ninge vara și umblăm iarna în tricou.

Florar, momentul de expansiune maximă, în care smiți că o iei din loc odată cu zvâcul Vieții. Un moment extraordinar ca să ne armonizăm cu energiile acestea de înflorire, cu seva în urccare, cu promisiunea fructului. De aceea, vechile popoare celtice sărbătoreau crucea dintre echinocțiu și solstițiul de vară – Beltane, din care au rămas panglicile împletite în dansurile vechi germanice, focurile de 1 Mai și decorarea caselor cu flori. Un fel de reamintire concretă a acestei accelerări a vitalității, cu care nu avem altceva de făcut decât să ne conectăm: să petrecem timp în Verde, cu atenție la insectele care ne pot pândi din iarbă, să mergem pe malurile apelor și să contemplăm mișscarea asta a Vieții – un râu din care facem și noi parte. O reîncărcare potrivită de baterii.

artwork by Denise Joy Chasin

Apoi, avem parte de o eclipsă de Lună în 5 mai, moment pe care animalele îl resimt și care se oglindește în comportamentul lor schimbat: la nivel magic sau mistic, eclipsa e o revelare a ceea ce e ascuns. La noi nu se va putea vedea, dar se va simți, cu siguranță, mai ales în rândul celor mai receptivi la schimbările meteo și cosmo. 🙂

Este un timp al revelației, când pot ieși la suprafață stări și emoții vechi, dar – mai ales – un moment de realizare emoțională. Luna este asociată, ca principiu, cu emoțiile și apele corpului nostru. O să putem înțelegem unde încercăm să exercităm un control excesiv, care poate face mai mult rău decât bine, și să explorăm profunzimile emoțiilor – cea mai importantă fiind vulnerabilitatea. O să ne putem elibera de îngrijorări vechi, cum ar fi aceea că avem de apărat o imagine indestructibilă, și să ne permitem un pic de confort și satisfacție. Weekend-ul ce urmează ar putea fi unul în care să ne răsfățăm un pic.

Timpuri intense, energie mare: nu ne rămâne decât să ne urcăm pe placa de surfing și să mergem cu Valul. Un Mai Bun!

Pe Andreea o găsiți și aiciCitiţi şi

Leon Dănăilă: “Dragii mei, mă tot întrebați care este secretul longevității mele. Vi-l spun chiar acum!”

La ce spune organismul meu NU

Eclipsa parțială de Lună în Taur este o lună plină foarte puternică (horoscop)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro