Nu te mai teme atât că-l pierzi!

8 April 2015

S-a îndrăgostit de el, grav de tot, acum câţiva ani. O nuntă ca în vis, o mireasă care îţi tăia răsuflarea de cât de frumoasă, aproape eterică, era. S-au iubit, au făcut un copilaş, viaţa merge mai departe: serviciu, casă, copil. Slujba? La multinaţională. El o sună de câteva ori pe zi. Nu ca să îi spună că o iubeşte. O sună să întrebe ce face. Ea nu îl caută, ca să nu îl deranjeze, după ce l-a deranjat, evident, de prea multe ori.

Aseară au fost împreună la cumpărături. Au ajuns acasă, e nouă şi douăzeci şi cinci, magazinul închide la zece: ea a uitat de vopseaua de păr şi tare ar vrea să arate bine mâine, la întâlnirea aceea cu clientul important pee care îl vânează de ceva timp. Se vopseşte acasă, nu mai are vreme să ajungă la coafor, el i-a cerut să nu mai cheltuiască pe vopsitul la salon.

Îi spune că trebuie să se întoarcă să îşi ia cutia cu blond şi iadul se dezlănţuie. Nu îţi dau voie să pleci de acasă la ora asta!, strigă la ea.

Bărbatul acesta este posesiv. Gelos. Dominator. Bărbatul aceasta crede că ea o să îl părăsească, şi prin felul înc are se poartă i-a deschis uşa către plecare. De fapt, în orice cuplu, amândoi ştiu ce se întâmplă, doar că nu vor fi să admită, fie să discute despre elefantul mort din sufragerie.

amantă

Ea a predat comanda monstrului ăstuia mare, frumos şi păros, iar acum au pierdut controlul: “Dacă îl las să facă ce vrea, o să mă iubească veşnic“. Dar, de fapt, nu a făcut altceva decât să o transforme într-un preş – e drept, nu la uşă, ci în casă. Femeile se tem că îşi vor pierde bărbatul. Asta până la un punct. Pe urmă vor să scape de el, şi dau întotdeauna de un vânător nou, mai curtenitor, mai atent, mai disponibil. Au dat greş aşa tare cu ăsta de-acum, că vor altul, eventual mai mare şi mai păros.

 De unde începi?

Primul lucru este să admiţi că există o problemă. Dacă tu continui să capitulezi, şi el crede că e bine, nu are cum să se schimbe ceva în transferul de putere pe care l-ai acceptat de bunăvoie şi nesilită de nimeni.

Dacă vrei ca un câine să meargă la picior, la început trebuie să ai o lesă scurtă. Cu toţii avem o lesă, doar că femeile o lasă lungă, pe când bărbaţii au lesa scurtă. Dacă devine într-atât de scurtă încât existenţa ta, ca femeie, presupune factori de calitate de genul “de ce nu mai am maiouri curate şi călcate?” înseamnă că priveşti la o formă de dresaj pe care ai acceptat-o. Ai aşteptat până când fitilul bombei a ajuns de un milimetru şi explozia este iminentă. Ai continuat să capitulezi, şi el crede că aşa e bine. Că aşa i se cuvine.

Nu îl lăsa să scurteze lesa. Trăieşte la nivelul aşteptărilor tale.

E sâmbătă seara, e zi de filme de amor. Deschide gura şi spune-i: Vreau să văd filmul ăsta, vreau o şampanie şi un orgasm până la zece seara. Mâine e zi de meci, o să ai pregătit pentru tine sandviciul şi berea. Telecomanda e la locul ei. Ăsta e un transfer just de putere 🙂

Sau taci mai departe, pentru că, undeva, următorul vânător de aşteaptă, ascuţindu-şi ghearele.

Pe Andreea și pe Ian Stabler îi puteți asculta la seminarul și workshop-ul de pe 25 aprilie. Înscrie-ți-vă aiciCitiţi şi

Ieșirea din turmă – încă o pledoarie pentru o viață off-line.

Înapoi în anii nopților magice

Și dacă toată viața mea a fost o greșeală?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Dana / 8 April 2015 10:16

  Corect. Am iesit din pacate nu chiar la timp. Am renuntat la prieteni, cunostinte, cand mi-a cerut sa imi schimb si jobul (de care depindea existenta, pentru ca el nu aducea bani in casa) deja semnele de avertizare erau atat de multe ca am pus punct.

  Greseala e simpla : la inceput, crezi ca te iubeste. Cand lesa se scurteaza atat de mult ca incepe sa semene a spanzuratoare, nu te mai minti singura, fugi incotro vezi cu ochii.

  Reply
  • Andreea / 6 January 2016 18:03

   Nu glumesc, dar identic prim aceeasi situatie am trecut! Si tot cand s-a ajuns la job am zis gata! Nu cumva il cheama Dan?

   Reply
 2. IQ / 8 April 2015 9:24

  relatia de care vorbiti voi aici e iremediabil compromisa. Nu mai dati sperante femeilor naive ca pot repara ceva! Un barbat gelos si dominator nu se va schimba. Mai bine invatati femeile sa iasa dintr-o astfel de relatie, ca e tare greu. Dar e singura solutie.

  Si sa se caute apoi la cap, sa vada ce le face sa fie atrase de un astfel de barbat. Pentru ca au terminat-o cu unul si vor cauta altul la fel si tot asa, pana o sa-si ia o data o bataie sora cu moartea si o sa aiba copii traumatizati pe viata.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro