O cronică severă a unei absențe – dragostea

Poate nu și-au trăit cum trebuie liceul, poate nu au atins cum trebuie curcubeul, poate transcendența i-a pasat expeditiv de la mediocritate ca stare la mediocritate ca trăire, poate tot ce era frumos a trecut pe lângă ei cu complicitatea lor tributară unui mod simplist, superficial de a înțelege viața.

La ce mă refer dincolo de unele cuvinte tari în această expunere lirică-malițioasă la adresa unor cunoscuți de-ai mei? Mulți așa intitulați reprezentanți ai sexului dur (proaspăt epilați la stilist pe fundalul unor emisiuni sportive ce poluează fonic pe o rază de aproximativ doi kilometri! – imaginația mea e de vină, nu există așa ceva, cred! ) caută femei care să-i confirme ca bărbați.

Primul cuvânt pe care îl aleg când descriu domnișoara la purtător e ”frumoasă”. Cam atâta dragoste e la mijloc de principiu și în principiu. Caută cumva o jartea pe care să o creioneze artistic, să o deseneze public într-o floare progresivă pentru ego-ul lor molipsitor și inefabil legat de coborâta stimă de sine până în Infernul lui Dante, poate mai jos în Hadesul increatului.

Ei sau el (sigur aveți un prieten așa care se deconspiră când bea sau se laudă singur) caută un surogat politically correct din punct de vedere social, care să le dea un flavour mistic al dragostei personalității lor virtuale, îndeosebi spongioase, cu care se lăfăie pe Instagram când face poze cu tot felul de fiare în spate. Fiare în sensul de obiecte neînsufleţite în care se investește nejustificat emoțional, denumite cu titlu de glorie de unele categorii zgomotoase, mașini personale.

Dacă dăm totuși crezare unul fel de wishful thinking sau să dăm vina pe karma (a devenit un trend acest lucru similar cu galeriile de poze cu Baby Jesus care ține discursuri pastorale post adevăr, post psihedelice, post-ceva… ca Ceaușescu în piața Universității, Marian nu Nicolae!), te vei pricopsi cu ce cauți – respectiv o femeie care vrea să se confirme social cu tine.

Sunteți un cuplu minunat ce încă, fără șă știe, strânge bani pentru viitoarele şedințe matrimoniale la psiholog. Viața în doi se clatină când compromisul se aglutizează într-o poveste reușită ce începe să scârțâie sau să se dezintegreze simțitor, fără contribuția ta de bossulică amorezat.

”Nu mai e ca la început„ – se știe vorba asta foarte bine! Așa e! Reiterez ce am spus despre karma și similitudinile cvasi-religioase menționate anterior. Dacă se află în pană cu banii, îi mai produci tu și o daună emoțională. Mă bazez pe tine, căci tu ești tortul din care se îndoapă animalic când vrea să se confirme și să se reconfirme ca bărbat. Tot la bere îl voi găsi și pe ăsta, pe un fundal de zgomot stupid al unei lumi post-adevăr ce nu tace prin imprudența sa mediocră de a se face simțită în fiecare șoaptă sau necuvinte (chiar eram curios dacă am cum să-l înșurubez organic pe Nichita Stănescu în fragmentul acesta).

Citiţi şi Visez la o femeie ca pâinea caldă

Sunt în economie de cuvinte, căci cred că nu vei înțelege și în mod sigur vei fugi de adevăr. N-are cine să te condamne. Pe tine are doar cine să te confirme. Mai adaug totuși ceva din forul meu lăuntric, încorsetat de speranța că vei putea păși într-un univers care te va binecuvânta cu o epifanie (aici chiar simt că te vei uita în DEX).

Decât wishful thinking, mai bine Carelles Whispers (melodia e faină rău!). Așa este, sunt un pic romantic și îmi doresc să-ți produc și ție o infuzie. Dacă nu de romantism, măcar de sex de calitate. Zic și eu, nu trebuie să mă calci cu fiarele tale ce produc doar orgasme pe şosele, decontate în amenzi usturătoare ce se dovedesc mai longevive decât plăcerea ta de a trăi.

Știu, vorbesc cam des despre orgasme. Fiind fidel legat de dragostea propovăduită mirean de Bob Marley – îmi mărturisesc pesimismul că dragostea este doar o absență astăzi, prin urmare crezul meu în orgasm e o garanție că lumea , așa cum o vedem noi, mai are o continuitate…

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Ce înseamnă Dragobetele pentru cei care s-au născut cu Valentine’s Day

Love bombing sau dragostea în stilul Lăpușneanu

Iubirea moare uneori și în Paris

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro