O divorțată minunată

14 May 2015

Ioana DudaE frumoasă Andreea. Are un păr care îi curge pe umeri, dar nu așa la întâmplare, ci cum vrea el. Pentru că are personalitate. De altfel, ca tot ceea ce deține Andreea la purtător. Se știe frumos și se arată în toată splendoarea lui. E negru, lung și buclat. Atât de frumos buclat, încât nu m-am putut abține să o întreb: ”E natural?”. Mi-a zâmbit, cu puțin mister și un strop de vinovăție în colțul gurii, ca o fetiță pe care tocmai ai prins-o furând dulceață din cămară: ”Nu chiar. Bigudiuri calde. Mi le-a făcut cadou mama acum foarte mulți ani. Dar nu le-am folosit până acum”. Îi e atât de minunat părul, încât îți vine să îți treci mâna prin el și să îl mângâi până nu mai știi de el te mângâie pe tine ori tu pe el.

Are un trup de adolescentă Andeea. Cu talie subțire și șolduri îndeajuns de proeminente încât să îți dorești a-i ști secretul. Nu că ar avea vreunul. Natura și bucuria mișcării.

E divorțată Andreea. O minunăție de femeie, care își crește singură cei doi copii, frumoși de pică. I-a luat și s-a mutat în chirie. Nu a vrut nimic. Doar liniște. Multă liniște și veselie. Pentru că Andreea e toată suflet. I se citește în ochi, pe piele, în gesturi și vorbă. O vorbă energică, în care, dacă ești atent, poți să auzi accentul timid ardelenesc.

Nu știe ce e invidia ori bârfa. Se bucură de frumusețea oricui, oricând. Când vine înspre tine, îți smulge, cu zâmbetul ei, toată voioșia și viața pe care le ascunzi și ți le pune pe față. Nu îi poți rezista. Andreea te cucerește de la prima vorbă, prima privire. Și știți de ce? Pentru că îți e limpede și suflet.  O vrei alături. La cafea, la cină, la shopping sau în vârf de munte. Știe, așa, instinctiv, când să tacă și când ai nevoie de o vorbă bună. Iar tu te bucuri. Pentru că  tot ceea ce spune din inimă îi vine, fără vreo urmă de rațiune.

curly hair

Și uite așa, frumoasă și îndrăgostită de viață, s-a luat Andreea de mânuță cu cei doi copii ai ei și a plecat din casă. A lăsat totul și s-a dus să trăiască. Cum știe ea mai bine. Fără limite ori prejudecăți. Ah, greșesc. A luat ceva. Bigudiurile calde. Pe care a învățat să le folosească după divorț. Multe a reînvățat Andreea să facă de când e singură. Să râdă, să danseze, să spună gânduri și emoții fără teamă, să îmbrățișeze cu toată ființa ei, să creadă și să spere. A învățat să iubească ceea ce alții ar fi urât visceral. Să înțeleagă și să accepte: ”După tot ce s-a întâmplat, eu îl iubesc, ca om. Îl înțeleg și am acceptat”.

A știut Andreea să își facă loc în viața ei. A trântit o ușă și a deschis-o pe cea mai importantă: aceea a trăirii. Într-un fel minunat, nici timpul, suferința ori frica, nu au schimbat-o. Poate doar un pic. Pentru că,  dacă o privești adânc și atent în ochi, vezi o tristețe și nostalgie blândă, timidă, care nu încearcă în niciun fel să se strecoare în viața ei. Stau acolo, cuminți, fără să ceară ori să vrea. Sunt. Și atât.

Mi-e dragă Andreea, mai ales când merge. Parcă e o fetiță ce joacă mereu șotron. La fel și trăiește. Sărind dintr-un loc în altul, pentru a-l găsi pe cel potrivit, din propria-i viață.

Mignonă, slăbuță, că părul negru și buclat ce îi cade pe umerii mici, cu pulpă ce zvâcnește, e făcută pentru a fi strânsă la piept și iubită. Nu se teme Andreea că cineva va face asta într-o zi și sufletul îi va fi la vedere. Nuuuuu. Nici vorbă. Și pentru că ea nu știe altă cale în iubire, decât a dăruirii totale.

E o minune Andreea. Una apărută în viața mea pentru a mă învăța că, oricât de greu ar fi, poți alege mereu să zâmbești vieții, să o iei de braț și să plecați într-o plimbare lungă, prin toate parcurile orașului.

Pe Ioana o găsiți toată aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Experiența covid, varianta personală

O recomandare de serial

Iubirea e acolo unde nu te aștepți: Ultimul Crăciun, Leila Sandra M.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Mihaela / 30 September 2016 5:45

  Mai, se zice ca in viata oricit de multe ai avea, iti trebuie si un dram de noroc! Iar norocul face parte din loterie. Inzestrata cum este cu de toate celea, uite ca trebuit sa plece unde a vazut cu ochii. Andreea are noroc. Nu a ramas singura ci ii are pe cei doi copii si de un lucru sunt absolut sigura: niciodata nu va regreta ca s-a dedicat lor.

  0
  0
  Reply
 2. Viorica / 29 September 2016 14:13

  Daca era inalta si grasa nu era de admirat? Iti trebuie mult curaj sa iesi dintr-o casnicie, dar daca esti nefericita acolo nu vad de ce ar trebui sa ramai doar pentru copii. Te casatoresti pentru ca iubesti si vrei sa fi iubita, pentru ca nu poti decat sa speri in happy end. Nu trebuie sa regreti anii frumosi, care sunt sigura ca au fost, si cei doi copii minunati pe care aceea casnicie ti i-a adus.

  0
  0
  Reply
 3. Amanda / 29 September 2016 13:32

  Decat sa dati exemple de femei divortate cu copii, mai bine ati da sfaturi de cum sa alegi un barbat cu care sa iti petreci tot restul vieții , sau cum sa astepti pana esti convinsa ca omul acela poate fi tatal copiilor tai, iar Andreea oricum ar fi ea frumoasa, urata, desteapta sau proasta, ar trebui sa stie ce impact psihologic are o astfel de reacție asupra copiilor ei. Da nah, nici macar nu inima nu gandesti cand faci asa tâmpenii, ca daca ai face-o nu ti-ai supune copii la traume psihologice . Si dc chiar esti atat de prost incat da nu te duca mintea, atunci vorbeste cu un psiholog înainte de a face sex neprotejat. Ce exemple de “admirat” dati si voi :-))), penibil.

  0
  0
  Reply
 4. ion de la raion / 15 July 2016 17:14

  Nico, de unde rezulta ca cineva a calcat stramb?
  Dar trebuie sa scrii si tu ceva…
  Ca majoritatea femeilor, esti genul care consideri ca trebuie sa iesi dintr-o casatorie bogata, iar barbatul sarac(si daca se poate si mai rau de atat)…

  0
  0
  Reply
 5. Miculae / 15 July 2016 10:34

  Un articol care nu are nici cap nici coada. Tipic feminin si feminist. Haos desavarsit!

  0
  0
  Reply
 6. Andreea / 13 March 2016 16:10

  Eu! Andreea…

  0
  0
  Reply
 7. andy / 18 June 2015 13:12

  frumos……

  0
  0
  Reply
 8. Nico / 18 June 2015 6:37

  De ce tot noi, femeile, trebuie sa plecam din casa si sa luam chirie? De ce nu cei care calca stramb? Ce-ar fi daca le-am lasa tot (casa, copiii, etc.) doar ca sa vada “aia” cum e sa traiasca in papucii mei? Nu doar sa se distreze si sa calatoreasca pe banii la care si eu am contribuit?

  0
  0
  Reply
 9. Harry / 14 May 2015 16:11

  Pfui…ce-mi place cum scrii!!!

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro