O femeie cu sânge în instalaţie

6 August 2014

Roxana DascăluMonica Macovei nu are nicio şansă de a câştiga Preşedinţia României . E candidat independent şi divizează dreapta. Nu are susţinere politică sau financiară. Şi mai e şi femeie.

Şi tu crezi asta, nu-i aşa? Şi tu crezi că nu avem nicio şansă, ca jocurile sunt făcute de alţii…

De aia nici nu mergi la vot. Te-ai plictisit. Eşti dezamăgit/dezamăgită. Aceleaşi fraze, aceeaşi băltire, aceeaşi derută şi haos organizat, de 24 de ani…

Eu, una, sunt furioasa că nu mai votez de ani buni. Cu excepţia europarlamentarelor, când am votat PDL pentru Monica Macovei. E clar de ce. A făcut treabă faină la Bruxelles, şi mi-a mers la suflet confiscarea extinsă.

Ca să nu mai doarmă în nesimţirea lor şacalii care au pus laba pe ţara mea de 24 de ani. Să le fie frică. Să tremure. Să dea înapoi ce au prădat.

O românca, da, o femeie a făcut asta la Înaltele Porţi ale Europei. Asta înseamnă integritate şi curaj.

O femeie cu sânge în instalaţie. Nu-i rău deloc.

Între extremele paradigmei femeii politice „cu sânge în instalaţie” din România recentă – cele două Elene malefice, fiecare în felul ei, Ceauşescu şi Udrea, – iată că a apărut o alternativă de curaj, integritate şi bun simţ.

Pot empatiza cu ea. Mă pot identifica.

„Să fii tare ca o stâncă, nu uita că eşti româncă,” – aşa m-a învăţat pe mine bunica alternativa la defetismul mioritic masculin.

Am văzut-o venind singură azi, la lansarea candidaturii, în faţa presei – câinii de pază ai democraţiei. Nu ştiu dacă i-a îmblânzit, dar nici nu i-a asmuţit.

înot în larg

Era singură, aşa cum am aflat că înoată solo, adânc, în mare. Cu sânge în instalaţie. Calm.

Şi eu înot singură, de multe ori împotriva valurilor. La urma urmelor, mai toți facem la fel.

Tocmai de asta, în primul tur, voi ieşi şi o voi vota pe Monica Macovei, şi sper aşa veţi face toate, multele femei cu sânge în instalaţie, deştepte şi cu capul pe umeri din România. Şi la fel vom face şi în turul doi, când se va decide preşedinţia.

Şi voi, prietenii mei nemioritici, necomplexaţi de faptul că o independentă şi în plus femeie va ocupa cea mai înaltă funcţie din stat pentru prima dată în istoria ţării. Veniţi şi voi la vot pentru Monica Macovei, nu-i aşa?

De ce? E simplu. Pentru că este enorm de greu să câştigăm această bătălie cu sistemul, cu partidele, le vom opune bunul nostru simţ, care a fost prea mult ofensat până acum.

Pentru că încă mai sper că ne putem lua ţara înapoi. Şi că ne vom recăpăta votul si vocea. Suntem mulţi care gândim aşa.

Monica Macovei înoată solo, în larg, dar nu este singură.Citiţi şi

Viața este un cadou pe care îl despachetăm în fiecare zi

Cine o duce bine în România

Îndrăgostește-te de o femeie care nu are nevoie de tine

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. niko / 8 August 2014 17:54

  eu am de gind la viitoarea propaganda politica sa o sterg de aici. s-au terminat restul adreselor si hop si voi. ai intrat de curiozitate pe adre celei pe care o sustii ? n-am vazut atitea injuraturi in viata mea. femeia este absolut antipatica. eu m-am abonat la catchy, ca sa citesc si altceva. sa-mi spuneti daca trebuie sa ma retrag.

  Reply
 2. olivian / 7 August 2014 11:46

  Subscriu la comentariul de mai sus. Dar daca tot ati scris acel articol, lipsit de substanta dupa parerea mea, vreau sa fac niste clarificari, evident, pentru oamenii care nu sunt in domeniu, respectiv juridic.
  In primul rand, articolul nu aduce argumente solide pentru optiunea monica macovei. Victimizarea unui om politic e cea mai mare eroare, ca sa nu spun prosteala fatisa. A victimiza pe nastase, basescu, ponta, macovei, in general vorbind, nu are a face cu faptele lor. Alea trebuie sa fie scoase in fata, in baza lor se pune votul! M.m nu candideaza independent, e membru de partid si deci legal nu candideaza independent.
  In al doilea si cel mai important rand, confiscarea extinsa. Nu stiu meseria profesia dvs, sper sa nu fiti jurnalist pentru ca la o simpla documentare ati afla ca institutia juridica a confiscarii extinse exista la nivelul ue din 2005, prin decizia-cadru 2005/212/JAI, implementata de romania prin legea 63/2012. Exista conf extinsa din 2012 in codul penal. Ce s a intamplat in feb cu directiva 42, al carei raportor a fost monica macovei a fost ca aceasta directiva a venit ca o necesitate pentru a actualiza vechea decizie-cadru. Efortul drei macovei a fost acela de a raspunde defapt rapoartelor intocmite de experti in materia confiscarii produselor infractiunilor. Acele rapoarte indica faptul ca decizia cadru din 2005 trebuie actualizata la realitatile sociale prezente. Asadar, nu e corect sa afirmi peste tot doar o parte a adevarului, lasand sa se inteleaga faptul ca dumneaei a creat aceasta institutie. Sper ca sunteti de acord. Inca un lucru : exista o postare a drei macovei in care scrie ca aceasta ar fi infiintat dna-ul in 2005. Total gresit : in 2005 a fost modificata legea de infiintare a dna ului prin care de ex a fost modificata denumirea institutiei din pna in dna. Dna ul (fostul pna) a fost infiintat in 2002. De altfel, site ul dna a ramas de atunci pna.ro. vizitati va rog sectiunea legislatie a pna.ro.

  Asta inseamna sa fii liber, sa ai bunul simt sa te informezi inainte sa vorbesti despre un subiect (altfel am fi subordonati doar informatiilor care ni se comunica de altii) , sa ai taria de a privi obiectiv ce se intampla. Daca veti scrie de altii din orice partid voi fi la fel de critic. La fel cum am fost si la vot!

  Reply
 3. Dana / 7 August 2014 11:44

  Ba da, are. Traim in tara asta, fie ca ne place sau nu. Cum si in ce societate va creste copilul meu depinde de conducatorii pe care ii avem. Ce soarta voi avea eu la batranete depinde intrucatva tot de ei.

  In cercul de mame in care ma invart, numai eu si inca o idealista am afirmat limpede ca o votam pe dna Macovei. Sper sa strangem mai multe pana la alegeri…

  Reply
 4. Alex / 7 August 2014 9:19

  Eu zic catchy.ro sa excluda articolele de propaganda politica altfel isi va pierde mare parte din fani. Citesc cu placere articolele scrise cu mai mult sau mai putin talent ale celor ce publica pe acest site insa articolul asta nu are nicio legatura cu catchy.ro.

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro