Pe urmele artiștilor la Balcic și Caliacra

16 July 2014

Cecilia Cutescu-Stork, Terasa la BalcicInstitutul Artmark de Management al Artei organizează în weekendul 26 – 27 iulie o nouă sesiune de cursuri sub forma unei escapade artistice la Marea Neagră. Farmecul și pitorescul peisajelor îndeamnă pasionații de artă să se aventureze pentru două zile pe meleagurile Balcicului, Caliacrei și fostului Tomis pentru a descoperi pe viu una dintre cele mai cunoscute colonii artistice de la mare, dar și secretele managementului artei.

Astfel, pornind pe urmele artiștilor români importanți sub îndrumarea Doinei Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța și expert în Colonia de la Balcic, și a criticului de artă Pavel Șușară, cursanții vor descoperi Coasta de Argint din aceleași perspective care altădată îi cucereau pe Regina Maria și întreaga pleiadă de artiști români importanți. Prima zi de cursuri, sâmbătă, 26 iulie, va începe cu o introducere în piața de artă și se va continua cu o excursie către Capul Caliacra și Balcic, unde se va vizita și Tenha Juvah – Palatul Reginei Maria. Astfel, iubitorii de artă se vor întoarce în istorie, în perioada de apogeu a Balcicului, ca să-și imagineze cum artiștii, înarmați cu şevaletul, cu pânzele, cu uleiurile sau pasteluri, intrau cu îndrăzneală în inima Balcicului și a Mării Negre să surprindă magia Orientului.

Cea de-a doua zi de cursuri se va desfășura la Muzeul de Artă Constanța, a doua instituție de acest gen din România, după Muzeul de Artă din București. Programul celei de-a doua zile de cursuri, pe lângă ghidajul din cadrul Muzeului de Artă, unde cursanții vor face o incursiune deosebită în lumile lui Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu, Ioan Andreescu, Dimitrie Paciurea, Gheorghe Anghel, Oscar Han, Ion Jalea, vor asista și la o serie de dezbateri din culisele pieței de artă. Programul cursurilor, deși este unul complex, prin interactivitea și actualitatea abordării temelor, facilitează accesul iubitorilor de artă la aspecte de nișă ce guvernează piața de artă din România: elemente esențiale de istoria artei, produse culturale românești, valoarea financiară a operei de artă, factorii care influenţează cota artistului pe piața internă și internațională, modalităţi de valorificare şi valorizare a artei în societatea contemporană și multe altele.

Jean Cheller, Geamie la Balcic

Evenimentul face parte din obiectivele Institutului Artmark de Management al Artei care susțin la nivel național pasiunea pentru arta românească și interesul crescut al publicului pentru acest gen de programe educaţionale.

Samuel Mutzner, Pe terasa la Balcic

Absolvenţii cursurilor primesc un Atestat de participare. Programul complet pentru 2014, lectorii invitați, precum și detalii privitoare la înscrieri pot fi consultate pe site-ul IMA, www.alegearta.ro.Citiţi şi

Dintotdeauna ne-au plăcut bijuteriile din aur…

Regina Maria și Paștele din 1917, 1918

Cina, Răstignirea și Învierea în pictură, de-a lungul secolelor

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro