„Prima doamnă” a Cataloniei este româncă

14 January 2016

Românca Marcela Topor este soţia lui Carles Puigdemont, noul lider al Guvernului Regional din Catalonia, a cărui învestitură a avut loc pe 10 ianuarie. Despre Marcela Topor nu se ştia în Spania mai nimic. Jurnaliştii au căutat informaţii pe internet şi, deşi găsiseră la un moment dat mai multe articole, ulterior se pare că acestea au fost şterse.

marcela topor

Marcela este jurnalistă şi lucrează pentru „Catalonia Today”. Un ziar de limbă engleză, deloc străin de grupul „El Punt Avui” înfiinţat în Barcelona, în 2004, chiar de Puigdemont împreună cu Stephen Burgen – corespondentul The Times. În online, Marcela Topor realizează o emisune în cadrul căreia intervievează personalităţi de origine străină care locuiesc în regiune, într-o engleză impecabilă. De asemenea, românca nu ezită să-şi susţină public ideile politice, aceleaşi cu ale soţului său, militând pentru cauza separatismului catalan.

Duminică, Marcela afost prezentă la ceremonia de învestitură, ocupând unul dintre locurile destinate invitaţilor în Parlament. Ulterior, cuplul s-a fotografiat împreună cu fostul lider al Cataluniei, Artur Mas şi cu soţia acesteia – şi ea de origine est-europeană.

catalunia

Marcela şi Carles au două fiice, iar de când sunt căsătoriți, Puigdemont a învățat… limba română.Citiţi şi

Rochia roz a primei doamne

2021 – anul în care am învățat să iubesc!

În ianuarie, biletele de avion mai ieftine cu până la 60%

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro