Rochia roz a primei doamne

29 June 2022

Deși suntem în toiul verii, parcă nu ne duce încă gândul la vacanță. Rețelele de socializare nu mai sunt atât de pline de umbreluțe de soare sau de picioare bronzate, pe șezlong, la malul mării.

 Cei pasionați de politică au aflat azi că fostul premier a fost debarcat și de la șefia Senatului. Spre deliciul fostului mare pierzător al celui mai important partid de dreapta de la noi, care n-a ezitat să-și exprime satisfacția pe Facebook.

Zilele astea se desfășoară, la Madrid, summit-ul NATO. Aflăm că alianța își va „transforma Forța de Răspuns” și va spori efectivele acestei forțe de reacție rapidă, de la 40.000 de militari în prezent, la peste 300.000 de militari.

Dar nici subiectele de mai sus n-au stârnit multe reacții pe rețelele de socializare. E drept, parcă oamenii s-au obișnuit și cu războiul de la graniță.

În colțul din dreapta, jos, al uneia dintre televiziunile importante de la noi, de câteva luni apare haștag-ul “Ucraina luptă”. Dacă la început haștag-ul amenințător stârnea fiori, acum îl privim ca pe un logo.

Obosiți, românii nu mai stau nici la coadă la benzină. Nu știu câți dintre șoferi așteaptă cu nerăbdare soluția “salvatoare”, compensarea de la Guvern cu 50 de bani la litrul de benzină…

Ei, dar azi a fost altceva. Internauții parcă s-au mai trezit la viață, descoperind un subiect cu adevărat de interes: rochia roz a primei doamne a României, pe care aceasta a purtat-o la Madrid.

Recunosc, n-am fost niciodată mare fan al ținutelor soției președintelui român. Însă rochiile banale, deasupra de genunchi, pe care alege să le poarte la diverse evenimente, pe mine mă lasă rece.

Mi-a plăcut și mie, nu zic, ținuta frumoasei regine, Letizia a Spaniei. Rochia neagră, spectaculoasă și pantofii decupați puteau fi prezentați pe orice podium de modă, totodată respectând și protocolul ce se impune cu o astfel de ocazie.

Și totuși, tot nu pot să nu mă mir cum, de la importantul summit NATO, unde se decide soarta lumii, dar mai abitir a țării noastre, subiectul care a stârnit parcă cel mai mare interes a fost… rochia roz a primei doamne.

Ramona este autoarea cărții Nu mai caut succesul

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format word, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

24 februarie 2023, Rugă pentru pace (un an de război)

Banalitatea războiului

Angelina Jolie – vizită surpriză în Ucraina

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro