Prima femeie din istoria Taiwanului care candidează la preşedinţie

27 April 2011

Principalul partid de opoziţie din Taiwan a declarat astăzi că o va nominaliza pe Tsai Ing-wen pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, ex-vice-premierul devenind astfel prima femeie din istoria Taiwanului care candidează la preşedinţie.

Tsai, în vârstă de 54 de ani, a obţinut sprijinul Partidului Democrat Progresiv– care susţine independenţa Taiwanului –  pentru a-şi asigura candidatura contra a doi dintre membrii seniori ai partidului.

Om politic cu background juridic, ea va candida împotriva actualului preşedinte al Taiwanului,  Ma Ying-jeou, membru al partidului Kuomintang (simpatizant al Beijingului), care îşi doreşte cel de-al doilea (şi ultimul) mandat de 4 ani.

Dacă va fi aleasă, Tsai va deveni prima femeie preşedinte a insulei. Cea mai înaltă poziţie guvernamentală ocupată de o femeie până acum a fost vice-preşedinţia, poziţie deţinută de Annette Lu în timpul guvernării Partidului Democratic Progresiv (2000-2008)

China şi Tawianul au fost guvernate independent după războiul civil din 1949, dar oficialii de la Beijing consideră în continuare insula un teritoriu chinez ce aşteaptă unificarea, chiar şi prin forţă dacă este necesar. Legăturile între cele două state au fost încordate în timpul guvernării Partidului Democrat Progresiv, însă lucrurile s-au schimbat în favoarea Beijingului după ce Ma Ying-jeou a obţinut puterea în 2008, devenind un susţinător puternic al relaţiilor turistice şi comerciale cu China.Citiţi şi

Jurnal de Arizona – Femeia care îmbrățișează cactușii

Ce făcuseră mamele noastre de nu ne lăsaseră nicio avere?

Dacă nu împărtășești cel puțin 10 valori cu mine și nu înțelegi ce fac, nu-mi pasă ce părere ai despre mine

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro