Raoul

19 April 2017

claudia-baneaAcum două luni mă gândeam cu groază că va veni vremea curăţeniei de primăvară, la sfârşitul căreia voi cădea leşinată, cu durerile specifice de spate şi de toate cele. Şi cum este în trend să-ţi iei bonă filipineză, m-am gândit să fiu eu mai cu moţ ca de obicei şi să-mi trag un majordom. Aşa că am început căutările şi, într-un târziu, ajutată de o prietenă, mi-a pus Dumnezeu mâna în cap şi l-am găsit. Pe el. Pe Raoul. Ce minunăţie!! Emigrant algerian.

Băiat bun, mănâncă orice şi nu e pretenţios la haine, având în vedere faptul că nu prea iese din casă. Are mâini de farmacist. De altfel, a si absolvit farmacia în Alger, însă ucenicia şi-a făcut-o în vulcanizarea concubinului mă-sii. Deşi ştie şi franceză, îmi vorbeşte uneori în limba lui natală. Nu mi-am imaginat vreodată că va ajunge să-mi placă dialectul darja. E atât de… excitant.

valet-services

Dimineaţa îmi prepară micul dejun. Oul îl fierbe, întotdeauna  trei minute şi 12 secunde, pentru a fi moale. Oul fiert moale, spune el, se digeră uşor şi este eliminat rapid din stomac. Antitriptaza scade digestia proteinelor. Iar avidina se combină cu biotina (vitamina H),  rezultând un produs rezistent la acţiunea enzimelor digestive. Aşadar, cu cât este mai tratat termic, oul se va digera mai greu. Asta o ştie tot de la cursurile de farmacie, dar şi din copilărie, când era pasionat de chimie si facea tot felul de experiențe.

Faptul că spală şi calcă este de-a dreptul banal. Oricine ştie să şteargă parchetul, însă nimeni nu se apleacă atât de lasciv, cum o face Raoul. Când găteşte îmi place să-l privesc. Felul în care unge cu frişcă o savarină este artă. Îmi pregăteşte în fiecare seară baia şi mă cheamă doar când se asigură că spumă este groasă de 12 degete… de-ale lui. La masaj mai e de lucrat. Mai mult de a-mi masa umerii şi tălpile, nu reuşeşte. Dintr-o dată, se îmbujorează, mâinile încep să-i tremure şi devine uşor nervos. Întotdeauna îmi pune o muzică de relaxare. Niciodată operă. Opera este chiar el. Deşi, atunci când este singur, ascultă o muzică tribală, sălbatică. Îi place să facă duș cu uşa deschisă. Este momentul în care regret că mi-am luat cabină de dus cu sticlă mata. E ca şi cum Cupidon şi-ar spăla săgeţile la mine în baie. Mie, în schimb, îmi stinge mereu luminile. Şi mă cheamă numai după ce aprinde lumânările parfumate. Dacă cineva a inventat feng-shui-ul, acela sigur se numea Raoul. Adoră moscul, ca aromă. A uleiului cu care se unge în fiecare seară.

Dar cea mai mare calitate a lui Raoul este aceea de a glazura paharele în care îmi toarnă băutura. Paharul de Martini, pe care obişnuiesc să-l beau în fiecare seară înainte de culcare. Mă ajută la somn şi-mi ţine gândurile departe de idioţi. El mi-a spus că cel mai bun Martini este cel servit cu două măsline. Una verde şi una neagră. Foloseşte o singură scobitioare pentru cea verde, sărată, pe care o mănânc la început, pentru că-mi sporeşte poftele, iar la final, pe cea neagră. Obişnuiesc să mă joc puţin cu ea în gură. Are o savoare aparte. Apoi, opţional, scuip sau înghit, desigur… sâmburele. Are proprietăţi deosebite pentru organism. Raoul este o comoară la casa omului.

Dacă alţii folosesc scuzele sau alte alibiuri, el nu are nevoie decât de… prezervative.

(acest text este un pamflet)

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

24 de Mari Idei care vor schimba lumea în 2021

Romantismul iernii – cărțile must read în decembrie

Alternative naturale pentru inflamații – Dieta și alte metode eficiente

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro