Revenirea lui Galliano

14 February 2013

John Galliano și-a făcut simţită prezenţa la New York Fashion Week doar prin intermediul ţinutelor în care manechinele au defilat pe scenă, sub semnătura lui Oscar de la Renta, alături de care a lucrat în ultima perioadă. Designerul italian s-a lăsat aşteptat, după ce nu mai târziu de săptămâna trecută a atras din nou atenţia asupra lui cu o vestimentaţie neobişnuită.

Cu toate că mulţi considerau că episodul în care Galliano a declarat că îl iubeşte pe Hitler, fiind uşor ameţit de aburii alcoolului, va marca sfârşitul carierei pentru designer, italianul s-a întors în lumea modei subtil, după ce şi-a plătit toate amenzile şi a cerut scuze celor pe care i-a jignit. Oscar de la Renta a fost cel care l-a primit în atelier timp de o lună, pentru pregătirea show-ului de la New York. Doar că, tocmai ce părea că s-au liniștit apele, că niște fotografii l-au surprins pe Galliano ieşind dintr-o clădire îmbrăcat, aşa cum s-au grăbit să titreze ziarele, pe jumătate ca un evreu hasidim, mai exact cu pălărie şi bucle specifice, dar cu pantaloni până sub genunchi şi şosete albastre. „Îi ironizează pe evrei?” s-au întrebat jurnaliştii, ca, a doua zi, Consiliul Anti-Discriminare să dezmintă acuzaţiile cum că respectiva costumaţie ar fi o jignire. „Hasidimii nu se îmbracă astfel, cu pălărie tip fedora, cravată sau şosete lungi. Domnul Galliano nu încearcă să ia pe nimeni în râs, e doar el însuşi, cu stilul lui excentric”.

Revenind la show-ul de la New York Fashion Week, a putut fi recunoscută uşor influenţa lui Galliano în colecţia lui Oscar de la Renta, mai ales prin jachetele tip cocon, care îi sunt specifice şi pe care le crea şi pentru Dior, ca şi prin pălăriile cloche ori curelele de piele înnodate pe talie. Vă prezentăm colecţia toamnă-iarnă Oscar de la Renta, spre a vă convinge.Citiţi şi

Parfumuri și couture: colecția Toile de Jouy de la Maison Dior

Londra – “Inside the Christian Dior: Designer of Dreams”

Moda lui 2019 – la ce renunțăm, ce păstrăm, ce adoptăm din ce e nou

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro