Șapte lucruri de făcut, ca să nu-ţi pară rău pe urmă

31 January 2020

Încă nu ai copii ? Atunci acest articol îţi va fi de folos. Ai deja? Nu te îngrijora, nu am de gând să te bat la cap spunându-ţi cum să-i creşti, ba dimpotrivă. De fapt, nici nu va fi vorba despre copii, ci despre tine. Ţi-am pregătit o “listă cu lucruri de făcut, ca să nu-ţi pară rău pe urmă”. Atenţie, însă! Pentru un efect maxim, parcurge-o înainte de a avea copii. Deşi e preventivă, nu va înlocui nicidecum “pastila de a doua zi”.

 1. Fă sex. Oricând, oriunde şi oricum. Simte-te bine, zbiară, urcă-te pe mese. Îmbracă-te în subretă, uită-te la filme deocheate… sau orice altceva îţi va mai trece prin cap. Când vei avea deja copii, se va fi terminat cu astea. Atunci o să crezi că l-ai apucat pe Dumnezeu de picior dacă mai apucaţi să dormiţi împreună. Singuri. Sexul în afara patului va fi deja un condiment. Iar cel în afara casei, o adevarată aventură.
 2. Plimbă-te peste tot. Vizitează. Savureaza-ţi concediile. Bucură-te de liniştea din camera de hotel. Bucură-te când îţi pregăteşti valiza micuţă, fiindcă nu ştii încă ce înseamnă un bagaj adevărat. Bucură-te de orele de plajă, oricât de nepotrivite ar fi. Mănâncă de prânz la 17 dacă ai chef, nu urlă nimeni lângă tine de foame. Bea şi-un pahar de vin la cină, fără teamă. Nu trebuie să duci pe nimeni la culcare, în afară de tine, desigur.
 3. Distrează-te în oraş. Restaurante, baruri, cluburi. Să nu ratezi nimic. Nici o petrecere, nici o invitaţie. Dansează până dimineaţă. Nu eşti în situaţia de a lua în calcul că mai ai doar o oră de somn dacă ajungi la 5 a.m. acasă. Stai liniştită vara la terasă, nu trebuie încă să alergi printre mese dupa copii. Şi lasă telefonul! O să ai timp destul să stai cu ochii lipiţi de el, dacă ai noroc să stea careva cu ei atunci când eşti plecată.
 4. Dormi. Bucură-te de fiecare ceas de somn. De nopţile liniştite în care nu se aud decât greierii şi, lângă tine, un sforăit. De dimineţile de week-end în care nu trebuie să te trezeşti la prima oră şi să alergi către oliţă. De după-amiezele de duminică în care poţi să leneveşti. Şi culcă-te târziu dacă vrei, nici nu vei simţi ceasurile pierdute.
 5. Fă shopping ca şi când ar fi ultimele tale zile pe acest pământ. Uită de tine în magazine. Stai ore în şir. Probează haine fără teama că-ţi fuge copilul din cabină şi trebuie să alergi prin magazin, în chiloţi, ca să-l găseşti. Fără teama că înhaţă un urs de pluş şi se tăvăleşte că-l vrea, deşi mai are cinci la fel acasă. Fără teama că îl apucă burta exact când ai ajuns la casă, în faţă, şi n-apuci să plăteşti.
 6. Petrece-ţi timpul cu plăcere acasă. Primeşte musafiri cu care să te simţi bine fără să fie nevoie să-i goneşti la ora 21, când adorm copiii. Fă glume cu subînţeles şi înjură liniştită, cât timp nu ai urechi ciulite prin preajmă. Fă tot ce-ţi place: ascultă muzică, fă aerobic, uită-te la televizor ( sub nici o formă nu te sfătuiesc să priveşti de acum la desene animate!). Uită-te la filme, citeşte o carte bună sau fă o baie cu spumă în cadă. Nu te vei mai întâlni curând cu aşa răsfăţ!
 7. Ai vreo pasiune? Trage tare. Urmăreşte-o, dezvolt-o. Bucură-te de ea. Fiindcă ai timp şi energie. În plus, eşti dispusă să te ocupi de tine. Când o să ai copii vei fi îngropată în scutece, loţiuni şi salopete. În termometre şi în muci. În julituri şi îmbrăţisări. Apoi copiii o să crească şi o să ai de lucru cu beţişoare şi caiete. Cu teste şi serbări. Tu ai idee cât de mult poate să dureze şcoala??

©Alexandra Ethell

Următorul punct pe listă… poate îl completezi tu, că trebuie să fug… Se aud paşi alergând încoace şi nişte glasuri care mă cheamă, fără drept de apel. Au venit copiii! 🙂 Îmbrăcați la fel ca tatăl lor, un moft!, în salopete de lucru cu broderie și pe cap cu sepci personalizate cu broderie, să nu le încurce…

Te pup!Citiţi şi

Cum am ajuns noi aici?

Ceri mult, zise el. Valorez mult, răspunse ea.

Am iubit-o?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro