Sărbători fericite și vouă, fetelor!

24 April 2019

Tocmai am citit că ciocolata neagră e bună la foarte multe lucruri. Nu mai e demonizată ca fiind îngrășătoare și prin urmare nici consumatoarele ei nu vor mai fi privite ca niște depresive dependente de dulcele care înlocuiește căldura dragostei unui bărbat. Dacă-i așa, să schimbăm meniul de Paști și să facem ceva cu ciocolată! Pentru că putem mânca fără teamă și fără vreo apăsătoare vină. Bine, nu cinci tablete odată, să ne înțelegem! Dar înainte să vă spun de ce e liber la ciocolată, mai mult la aia neagră, cu mai multă cacao, spre 90%.

1. Ciocolata neagră are o concentrație mai mare de flavonoide ce au proprietăți antioxidante, antitrombotice, antihipertensive și antiinflamatorii ce previn cardiopatia ischemică. (Inima vă va mulțumi cum va ști ea mai bine.)

2. Adolescenții (descoperire recentă), dar și adulții care mănâncă ciocolată au mai puțină grăsime abdominală, independent de alți factori care ar putea conduce la același rezultat – sport, consumul de fructe și legume, consumul de grăsimi saturate, sexul sau altă sursă de aport energetic. (totuși nu înlocuiți bărbații cu ciocolata, zic!)

3. Femeile care consumă mai puțin de 45 g/săptămână prezintă un risc de infarct cu 20% mai scăzut decât cele care consumă mai puțin de 9 grame.

4. Ciocolata reduce cantitatea de colesterol “rău” din sânge.

5. Ciocolata este sățioasă și taie pofta de mâncare. (Poate pofta de altă mâncare, pentru că pofta de ciocolată n-are cum s-o taie.)

6. Consumată cu regularitate, ciocolata crește producția de insulină ajutând la prevenirea diabetului. (Asta e ca și cu războiul dus pentru menținerea păcii.)

7. Ciocolata neagră protejează pielea de acțiunea razelor UV. (dacă o mâncăm, nu dacă ne ungem)

8. Calmează tusea rebelă prin teobromina pe care o conține.

9. Răsfățul cu ciocolată reduce stresul. (Veștile de alaltăieri!)

10. Ciocolata “subțiază” sângele ca aspirina.

11. Îmbunătățește vederea pentru că, îmbunătățind fluxul sangvin, crește cantitatea de sânge care ajunge în retină. (Vom vedea mai bine următoarea ciocolată!)

12. Ciocolata ne face mai alerți și mai eficienți în rezolvarea problemelor.

Ultima mi-a plăcut mai tare ca toate. Am mâncat două pătrățele de ciocolată neagră și pe dată am găsit soluția pentru Paștele 2019. 🙂

Voi face ceva bun după niște rețete cu ciocolată verificate, fără surprizele care mai pot apărea la cozonac, voi comanda și ceva lejer de băut, mă gândesc la un vin roșu, nu prea sec, ca să meargă cu un asemenea desert fin, și nu știu zău dacă anul ăsta ne va trebui mai mult de atât. 🙂 Sper să iasă ca în poză.

Sărbători fericite și vouă, fetelor!Citiţi şi

Oracolul, acest strămoș al Facebook-ului

Femeile smart poartă ceasuri smart

15 ianuarie, cea mai deprimantă zi din 2024. Pe bune?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro