Scrisoare de la o fostă către o altă fostă

6 August 2018

Zici că vrei să îl aștepți, poate va veni într-o bună zi în genunchi la tine, cu lacrimi în ochi, regretând tot și murind de iubire pentru tine. Acum dă-ți două palme și uită-te în oglindă! Pe cine, ce aștepți? Cât timp a trecut de când îl aștepți? O săptămână, două săptămâni, o lună, un an?

Ai scris și rescris toate scenariile imaginare când și cum se va întâmpla asta? Despre ce îi vei spune tu, primindu-l cu brațele deschise ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat?

Acum mai dă-ți două palme și repetă după mine: „S-a terminat”, „it’s over” , cum preferi. Nu s-a terminat pe o perioadă limitată din mintea ta. Dacă era să se întoarcă, s-ar fi întors demult fără să numeri orele, zilele, lunile. Mai bine zis, nu ar fi plecat niciodată.

cuplu despartire tristete

Cumva tu ai luat decizia să plece, i-ai spus clar și răspicat, în repetate rânduri, că dintr-odată ți s-au terminat sentimentele? TU l-ai izgonit din viața ta? TU ai refuzat să îl vezi până acum, TU i-ai scris în mesaje zeci de scuze și pretexte fără sens doar pentru că ești prea lașă să îi spui privindu-l în ochi că nu îți mai pasă și nici măcar din milă nu îl vrei să îl mai vezi?

Așa credeam și EU, nu TU!! Viața ta a început cu el? Vrei să o închei cu cineva care a renunțat și a plecat atât de ușor? Ți-ai asuma că va veni și va pleca când va dori? Ți-ar plăcea să te trezești la 40, 50 de ani realizând că ai așteptat pe cineva care nu îți oferă nicio garanție și nici stabilitate?

Doar pentru că ți-ai permis să fii mai rea, sceptică și neîncrezătoare la început până să-ți oferi inima pe tavă unui străin și să-ți protejezi inima de viitoare suferințe? Atunci cum explici că la început „te iubea” când te comportai în acest fel, iar atunci când ai început să-l cauți, să-i scrii, să vrei să îl vezi, să fii dulce și blândă, lui i s-au terminat brusc sentimentele? Că nu ți-a mai dat niciun semn din acea zi? Că tu l-ai căutat luni întregi și el îți răspundea monosilabic, fără sens și logică, după ore sau zile când tu îți băteai capul zi de zi cu întrebări fără răspuns?

Vrei să se întoarcă la tine ca să fugă din nou la prima problemă? Ori poate vrei să îți repete privindu-te fix în ochi „NU TE MAI IUBESC’’ pentru a-ți îndeplini poftele sadice? Să îi dai și ultimul strop de respect și demnitate care ți-a mai rămas? Dacă consideri că meriți atât de puțin, atunci continuă să-l aștepți! Dacă nu, atunci ridică-te și nu mai aștepta NIMIC, ieși în lume și vezi cam câți bărbați sunt în jurul tău care ar muri pentru atenția ta!

Guest post by Diana Plescan

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Cel mai rău început de an

Câtă apă intră într-o ploaie și câtă răutate într-un suflet?

Din perspectiva femeii de pe locul doi

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro