Scrisoarea lui Alain Delon pentru Romy Schneider

26 September 2021

Când actrița Romy Schneider s-a stins din viață sâmbătă, 29 mai 1982, la vârsta de numai 44 de ani, Alain Delon a venit s-o vadă și a rămas multă vreme în camera în care era depusă. Îi va scrie apoi această ultimă scrisoare.

Citiți despre sfârșitul poveștii lor de dragoste:

Ziua în care Alain Delon a părăsit-o pe Romy Schneider

“Te privesc dormind. Sunt lângă tine, la căpătâiul tău. Porți o tunică lungă, neagră cu roșu, brodată pe corsaj. Sunt flori, cred, dar nu mă uit la ele. Îți spun adio, cel mai lung adio, ma Puppelé. Așa te-am alintat. Însemna „păpușă mică” în germană.

Nu mă uit la flori, ci la fața ta și cred că ești frumoasă, poate că nu ai fost niciodată atât de frumoasă. Mai cred că este prima dată în viața mea – și a ta – când te văd senină și liniștită. Cât ești de calmă, cât ești de fină, cât ești de frumoasă! Parcă o mână a șters ușor de pe chipul tău toate tensiunile, toate angoasele nefericirii.

Te privesc dormind. Mi se spune că ești moartă. Mă gândesc la tine, la mine, la noi. De ce mă fac vinovat?

Ne punem această întrebare în fața unei ființe pe care am iubit-o și pe care încă o iubim. Acest sentiment te inundă, apoi se revarsă și pe urmă ne spunem că „nu suntem vinovați, nu, dar suntem responsabili… Eu sunt. Din cauza mea inima ta a încetat să mai bată azi noapte la Paris. Din cauza mea, pentru că acum douăzeci și cinci de ani am fost ales să fiu partenerul tău în „Christine”. Ai venit de la Viena și eu te-am așteptat la Paris cu un buchet de flori în brațe pe care nu știam cum să-l țin. Dar producătorii filmului mi-au spus: „Când va coborî din tren, vei merge până la ea și îi vei da aceste flori”. Te-am așteptat cu florile mele, ca un prost, pierdut într-o grămadă de fotografi. Ai coborât. Am făcut un pas înainte. I-ai spus mamei tale: “Cine este băiatul acesta?” Ea a răspuns: „Trebuie să fie Alain Delon, partenerul tău …” Și apoi nimic, fără dragoste la prima vedere, nu.

Și apoi m-am dus la Viena unde se făcea filmul. Și acolo, m-am îndrăgostit nebunește de tine. Și te-ai îndrăgostit de mine. De multe ori ne-am pus reciproc această întrebare de îndrăgostiți: „Cine s-a îndrăgostit mai întâi, tu sau eu?” Am numărat: „Unu, doi, trei!” și am spune „Nici tu, nici eu! Împreună!”

Doamne, cât eram de tineri și cât de fericiți am fost. La sfârșitul filmului, ți-am spus: „Vino să locuiești cu mine, în Franța” și deja mi-ai răspuns „Vreau să trăiesc lângă tine, în Franța”. Îți amintești? Familia ta, părinții tăi, furioși. Și toată Austria, toată Germania care m-au făcut uzurpator, răpitor, care m-au acuzat că am răpit „împărăteasa”! Eu, un francez care nu vorbeam un cuvânt în germană. Și tu, Puppelé, care nu vorbeai un cuvânt în franceză.

Ne-am iubit fără cuvinte la început. Ne-am privit și am râs. „Puppelé” … Și eu eram „Pépé”.

După câteva luni, încă nu vorbeam germana, dar tu vorbeai franceza. Și atât de bine o vorbeai încât am jucat teatru în Franța. Visconti era regizorul. Ne-a spus că semănam și că aveam același V între sprâncene, când ne încruntam de furie, de frică de viață și de angoasă. El l-a numit „V-ul lui Rembrandt” pentru că, a spus el, acest pictor avea acest „V” pe autoportretele sale.

Te privesc dormind. „V-ul lui Rembrandt” este șters … Nu-ți mai este frică. Nu te mai temi. Nu mai ești cu ochii în patru. Nu mai ești urmărită. Vânătoarea s-a încheiat și te odihnești”.

Citiți și despre cealaltă mare iubire a lui Delon, Mireille Darc, care a avut parte de aceeași suferință…Citiţi şi

Mireille Darc și rochia pe care a ales-o ca să-și amintească lumea de ea. Da, Mireille, ne amintim

„Viaţa mi-e insuportabilă. Iertaţi-mă”

E mi manchi

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro