Shoppingul obscen

Paul Wood

19 April 2012

Santayana: ”Luxul are nevoie de un decor aristocratic pentru a-l face atrăgător” (Ar fi putut să adauge și ”pentru a-l face interesant”.) Cu toate acestea, excesul are propria lui aromă, despre care Coco Chanel spune că este secretul frumuseții.

Interesant este că, deși generația anilor ’60 disprețuia materialismul, tocmai consumerismul și adorarea celebrităților sunt cele mai importante și mai trainice moșteniri ale acestui deceniu, chiar mai importante decât egalitatea rasială și descoperirea că și femeilor le place sexul.

Există un gen de shopping obscen (exemplificat de episodul în care cea denumită incorect Posh (elegant) Spice a cheltuit un milion de lire sterline prin magazinele din Milano) care, prezentat în presă, atrage audiențe largi, formate, așa cum vă imaginați, din femei și bărbați cu orientare sexuală îndoielnică.

O altă moștenire a anilor 1960 este că lipsa de stil a lui Posh Spice este mult mai puțin importantă în ziua de astăzi decât ar fi fost în urmă cu 50 de ani, când Christine Keeler a avut un impact răsunător pentru că era o prostituată care arăta ca o doamnă.

Alte articole, în engleză, găsiţi aici.Citiţi şi

Nu dimensiunea, ci frecvenţa contează!

Cele mai bune vorbe spuse vreodată despre șampanie

CHANEL L’EAU sau paradoxurile femeii N° 5

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
775 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro