Spectacol-eveniment cu coregraful de renume mondial Renato Zanella.

14 November 2018

Coregrafiile sale sunt interpretate în toată lumea, balerini importanţi îi datorează începutul carierei. Renato Zanella este un Maestru, un creator de geniu, un lider inspirator şi un prieten de nădejde! 

Așa începe interviul cu Renato Zanella, semnat de Eveline Păuna, onorată de a fi coordonat un proiect pentru care maestrul coregraf a revenit la Bucureşti pentru șase zile (12-18 noiembrie 2018): „Atelierele Excelsior – Dans”.

renato zanella

Renato Zanella, 57

Scurt bio:

 • premiat de ”Danza & Danza” în 1995 pentru cel mai bun coregraf şi în 2001 pentru cel mai bun director al unui corp de balet (10 ani a condus corpul de balet al Operei din Viena)
 • dansator şi coregraf la Covent Garden, Teatrul San Carlos din Lisabona, Marinski din Sankt Petersburg, Opera din Viena
 • a lucrat cu Maurice Béjárt, John Neumeier, William Forsythe şi Kenneth MacMillan
 • a creat coregrafii pentru spectacole de operă regizate de Mario Pontiggia, Nicola Raab şi Franco Zeffirelli.
 • a fost distins în 2001 cu ”Crucea de Onoare a ştiinţelor şi Artelor” a Austriei şi în 2012, cu titlul de profesor, la Viena.
 • ca director artistic pentru doar un an al Baletului Operei Române, a deschis stagiunea 2016-2017 cu o puternică distribuție internațională reunită în Gala Extraordinară de Balet.

Legătura cu România s-a păstrat și iată că Teatrul Excelsior ne propune luna aceasta un spectacol-experiment, încununare a studiului realizat de tinerii dansatori care au fost selectați pentru ediția din 2018 a ATELIERELOR EXCELSIOR – DANS și în centrul căruia se va afla Zanella. Evenimentul va avea loc duminică, 18 noiembrie, de la ora 19.00 în Sala „Ion Lucian” a Teatrului Excelsior din București și se va desfășura după cum urmează:

dans

 1. Un interviu cu public

Jurnalista Eveline Păuna îl va purta printre amintiri pe coregraful cu o experiență de peste un deceniu în fruntea companiei de balet a Operei de Stat din Viena și a unui mandat la Opera din Atena. Renato Zanella este un nume important în lumea dansului, creațiile sale coregrafice fiind interpretate cu succes în toată lumea.

 1. Open class / demonstrație

În a doua parte a evenimentului maestrul Renato Zanella va explica viziunea sa coregrafică și înțelesurile de dincolo de mișcare.

 1. Momente coregrafice

Cea de a treia parte va fi compusă din momente coregrafice susținute de balerinii Atelierelor Excelsior-Dans, în coregrafia maestrului Renato Zanella.

*Evenimentul va fi bilingv – română-engleză, cu traducere simultană în căști.

Bilete la eveniment, aici.Citiţi şi

“Poveste din Bucureștiul de odinioară”

Fiicei mele, Perseida (IV)

Ediția inaugurală CHANEL NEXT PRIZE și-a desemnat câștigătorii: zece creatori vor împărți un milion de euro

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro