Stela ar fi putut fi salvată de puțină educație ori păsare

24 November 2017

Când i se întâmplă unui muritor de rând ce i s-a întâmplat Stelei Popescu, nu mai rămân probe ale puținei noastre cunoașteri despre semnele unor boli sau ale indiferenței prost mascate cu replici de genul “o fi beat, ceva…”. După ce am văzut înregistrarea ultimei sale apariții la o gală de premiere, am avut dimensiunea dezastrului: nu doar în spitale se poate muri cu zile, ci și în afara lor.

Femeia aceea, care toată viața ei a fost un monument de coerență și adecvare, cu o memorie prodigioasă și o diplomație neromânească (nu s-a certat cu nimeni, într-un mediu din care n-au lipsit și nu vor lipsi vreodată conflictele și cancanurile) n-a intrigat pe nimeni cu o comportare ieșită din obișnuit: încerca să spună, aproape neinteligibil, de pe scenă!, televizat, cu un premiu așteptând să-i fie înmânat în semn de omagiu!, cât de supărată era pe organizatori. Lucru pe care, altfel decât că nu mai avea control, nu l-ar fi făcut. Și dacă nu știai cum se manifestă un accident vascular cerebral, reputația acestei femei trebuia să te facă atent la ciudățenia comportamentului ei.

stela ultima apariție

“Înainte de a mă asculta, vreau să vă spun că eu am venit abia acuma, nu pentru eu sunt neorganizată, ci pentru că voi sunteţi. Pentru că nu m-au chemat. N-a venit. Nu ştiu de ce. De ce m-aţi chemat mă dacă nu m-aţi chemat, să viu la voi aici? Sunt plină de draci, că eu am temperament. Mai bine mergeam acasă, decât să mă vedeţi în halul asta. Sunt al dracului de nervoasă, nu mai vin la voi. Dar eu tot vă iubesc şi vă respect. M-aţi zăpăcit, m-aţi zăpăcit, măi”

Nici prezentatorii, nici primarele de sector care a aruncat spre public o privire uimită, dar deloc îngrijorată, parcă se scuza, nici cineva dintre privitori nu știm s-o fi căutat după finalul momentului de clară rătăcire. Ce știm sigur e că nimeni n-a  sunat atunci la 112 și, în loc să ajungă acasă, Dumnezeu știe cum, Stela să fi ajuns la Urgență. Unde, poate mai avea o șansă… Așa, s-a râs, s-a aplaudat ca s-o acopere ori în semn de “înțelegem, are o vârstă…”, lumea s-o fi simțit puțin stânjenită și asta a fost!

Stela, nici să nu te uiți la noi cum te jelim, poate chiar vom ține doliu național și se vor trage focuri de armă la îngropăciunea ta. Doar iartă-ne, dacă poți, că te-am lăsat să mori ca un câine… Ca să mai fi fost azi printre noi era nevoie doar de puțină educație ori de mai multă păsare. N-avem nici de una, nici de alta. Și s-a mai înregistrat încă un caz paradoxal de moarte evitabilă.Citiţi şi

Scrisoare către Charles Bukowski

Am 31 de ani și am depresie – o confesiune manual

„Viaţa este o petrecere ce se va termina curând pentru a fi uitată imediat după”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. maria / 28 November 2017 0:43

  Putea fi ajutata ,poate exista o speranta.Nu mi se par normale comentariile legate de varsta sau unii care au decretat ca a fost mai bine asa.Oamenii sunt nepasatori,neinstruiti si lasi.Avea dreptate cineva care spunea ca incep presupunerile cu betia,adaug eu drogatul,etc.fiica mea pe la 13 ani a avut un episod ciudat aflandu-se la mare in tabara.Verdictul a fost ca s-a imbatat.M-am interesat de la profesorul insotitor care mi-a spus ca a fost un incident ce nu merita atentie.Fiica mea mi-a spus doar ce i-au spus cei ce-au vazut manifestarea ei.Surpriza neplacuta si dureroasa a venit dupa 7 ani cand la 20 de ani i s-a descoperit o tumora cerebrala,cauza manifestarilor de la 13 ani..La 27 ani a fost salvata dupa o hemoragie cerebrala masiva cand mi-am dat seama ca cerandu-mi “inspiratie” , nu e ceva in regula.Cand am vazut-o pe Dna Stela Popescu i-am spus fiicei mele ca are cu siguranta un AVC.Chiar daca ar fi fost o eroare sa cheme cineva o ambulanta,aceasta ar fi costat mai putin decat viata Stelei.

  Reply
 2. Alexandra / 25 November 2017 12:46

  Dincolo de trist si ingrijorator. Ignoranta ucide. Dna Stela era indreptatita sa primeasca asistenta specializata si oricine dintre persoanele cu care a intrat in contact putea face ceva in acest sens, insa nimeni nu a facut NIMIC. Nimeni nu stie daca ar fi supravietuit sau nu, dar cel putin era ingrijita asa cum se cuvine. Socant!

  Reply
 3. george / 24 November 2017 17:01

  Pare un AVC ischemic, pacat de lipsa de reactie, insa e greu de spus daca ar fi trait

  Reply
 4. EB / 24 November 2017 16:55

  dar dansa daca stia ca nu se simte bine, de ce nu s-a dus la doctor? se tot asteapta ca altii sa fie nostradamus, de pe canapele. hai sa fim seriosi.

  Reply
 5. Elena / 24 November 2017 14:04

  As fi fost deacord cu tine daca avea 28, nu 82 de ani

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro