Știți cât de urât se vede dinafară răutatea și lașitatea asta?

31 March 2020

Dragilor… O să va supărați, dar vă rog faceți un exercițiu de gândire!

Postați cu nemiluita nemulțumiri legate de faptul că există familii care își scot copiii să se plimbe pe lângă bloc. Cu mingea, cu bicicleta, cu rolele. Scrieți cu multă frustrare și răutate că voi nu ieșiți, că respectați… ce, oare? că nu e interzis să ieși, decât de la HAȘTAG!… că o luați razna, că de ce capra vecinului ia aer cu viruși și va îmbolnăvește apoi pe voi, care va protejați de fapt între patru pereți… scrieți cu ură că ați vrea să aruncați cu cartofi în ei sau să sunați la poliție! De fapt, mulți ați și făcut-o.

Vă supărați că văcarul pe sat. Poate pentru că e frustrant psihologic să stai atâta în casă și da, vă cred că nu mai puteți gândi logic. Asta e și ideea, dar nu vă dați seama. Voi nu vă vărsați nemulțumirile pe cine trebuie, dragilor!
Mi-a greu să cred că voi chiar gândiți că niște copii care se plimbă pe afară v-ar putea îmbolnăvi pe voi, care stați în casă. Vreți să ieșiți? Ce se poate întâmpla, dacă puneți măscuțe, mănuși, luați cu voi dezinfectant și mergeți să vă plimbați în jurul blocului, la distanță de alte persoane, AȘA CUM PREVEDE CĂ ESTE LEGAL chiar și ordonanța vieții?

Cum puteți fi așa înrăiți și să nu vedeți pădurea de copaci, când chiar și declarația aia pe proprie răspundere are rubrică pentru așa ceva? De ce va lăsăți încărcați cu o ură artificială, de ce muriți de frica unor situații care efectiv nu vă vor îmbolnăvi?

Nu sunt nebuni sau inconștienti cei care nu se tem, atenție! Poate că doar au înțeles exact cum se ia virusul ăsta și fac tot ce trebuie ca să nu creeze situații propice contaminării, în niciunul dintre sensuri. Pentru că, ce nu cred că ați înțeles voi… EXISTĂ POSIBILITATEA SĂ TE PROTEJEZI! NU E INVINCIBIL, NU E FATAL! Nu încerci să te bați cu el și el sare la tine! Nu e câine turbat, nu e leu paraleu! Faptul că nu îl vedeți, îl face mai periculos decât este sau faptul că nu ați reușit să va însușiți informația completă și corectă despre cum se ia? De ce gândiți voi că nu se poate face nimic altceva ca să rămâi sănătos, decât să zaci în aer închis și la umbră? Da, aer închis zic, pentru că sper că dacă va e frică de “afară”, voi stați cu geamurile închise! Știți… dacă le deschideți… AFARĂ-ul INTRĂ PESTE VOI ÎN CASĂ! Cu tot cu Covid! E PLIN DE COVID PESTE TOT, nu-i așa?!… STĂ ÎN AER, COLCĂIE ȘI AȘTEAPTĂ SĂ FIE ÎNGHIȚIT DE CEI CE SE PLIMBĂ CU MASCA PE STRADĂ!

Nici frică nu știu câtă vă e, mai mult vă e ciudă! Și nici ciudă măcar. Doar vreți să va lăudați că faceți ceva la modă. Mereu încercați să vă validați prin încadrarea într-un trend! #stauincasa e nouă religie mondială! E o etichetă a superiorității zilele astea! În timp ce, de fapt, comiteti cel putin 10 erori de igienă elementară pe oră, fie vorba între noi!

Daaaar… înainte să săriți să vă vărsați neputințele instinctuale pe mine, cum sigur veți face, v-ați gândit cine a provocat situația asta? Ați blamat vreo secundă guvernul care nu a luat măsuri la timp și a permis repatriaților infectați să se plimbe liberi prin țară? Sunteți supărați cumva și pe cei veniți dinafară care nu au respectat carantina? Îi înjurați și pe cei care trebuia să îi păzească la izolare și nu au făcut-o? Poliție, jandarmi, nu știu.
Postați proteste împotriva managementului medical la nivel local și național din cauza căruia nu avem materiale suficiente de protecție și medicii s-au îmbolnăvit și continuă să se îmbolnăvească? Voi știți pe câți oameni îi pot îmbolnăvi medicii expuși care au continuat să consulte? De acolo vă veți îmbolnăvi și voi dacă e cazul, nu de la o familie care a ieșit cu bicicleta! Ce are bicicleta aia în plus față de orice talpa de pantof care are voie de la stăpînire să iasă după o pâine?

Nu văd postări cu supărarea voastră pe politicienii din cauza cărora spitalele sunt puține, prost dotate și nu vor face față problemei! Chiar dacă situația e grea peste tot în lume, la noi dezastrul putea fi mai mic, dacă nu se fura ca în codru și dacă voi ați fi făcut scandal pe Facebook legat de asta! Poate atitudinea disperată trebuia să vină când se putea face ceva esențial, nu acum! Și voi vă îndreptăți frustrarea către cei slabi și neimportanți. Chemați poliția și aruncați cu cartofi în vecini… Este incredibil la ce nivel pot fi manipulați oamenii! Să ajungă să se sfâșie că fiarele pentru niște cifre umflate la TV.

Știți cât de urât se vede dinafară răutatea și lașitatea asta care nici măcar nu sunt fondate? Vi se urlă la TV și prin grupurile voastre cu ochelari de cal să stați în casă, dar nu gândiți că sunt măsuri exagerate, împotriva cărora strigă mulți specialiști, și români și străini, și că sunt state care nu și-au blocat economia pentru o prostie! Dacă trăiați în țări care au ales să continue viață normal, CE FĂCEAȚI? Voi realizați că gândiți așa doar pt că VI S-A SPUS SĂ GÂNDIȚI AȘA? Că în alt context politic, nu ați fost așa disperați?

Alegem să îi credem când bagă la morții de Covid toți muribunzii de cancer, diabeticii în comă și călcații de tren, dar nu înțelegem că vom muri de foame dacă mai stăm mult în casă. De aia zic: stați să vedeți ce chițaială o să fie pe aici peste o lună, când vă terminați banii și alții nu vă mai vin! Că n-au de unde. Pentru că cineva ne-a blocat țara și noi nu încercăm să vedem dacă a făcut-o proporțional cu situația.

Ia stați, măi, un pic: nu cumva voi sunteți ăia care înainte, când erați răciți, n-aveați nicio greață să va urcați în metrou, să tușiți, să vă lăfăiți prin mall? Nu voi va duceați copiii plini de muci la creșă și grădiniță? Nu țipați voi că e ok să ne antrenăm imunitatea cu viruși?! Aud? Cine merită cartofi după ceafă?

Nu văd să scrieți ceva de vreo supărare că nimeni nu mai adună rahații de câine în punguțe! Mizeria asta nu va îmbolnăvește? Nu văd să îi întrebați pe medici de ce chițăie că nu au măști, de ce au tupeul să se filmeze pretinzând de la populație să nu mai cumpere măști la suprapreț fiindcă din cauza asta producătorii cer și statului preț mare și statul nu are bani… Haha! Statul să scoată ce au furat cei de sus! Și medicii să-și cumpere, pentru ei și viața lor în primul rând, măști din salariile foarte mari pe care le au. Știți ce salarii au? Ziceți niște cifre! Mă ceartă pe mine că dau 10 lei pe o masca și el nu și-o permite? Și, de fapt… nu medicii care lucrează la infecțioase zilele astea au asemenea pretenții! Că aia nu au timp de vloggareală ieftină. Dacă voi ați avea salariul de 2-3000 de euro, nu ați da jumătate din suma asta ca să nu muriți? Nu e ceva normal, nu zic că nu ar trebui să asigure angajatorul materialele astea, dar când criza e cum e, îmi iau singur măsuri măcar cât să-mi fie mie bine, mai degrabă decât să blamez publicul speriat.

Aveți în cap că vor fi zeci de mii de morți probabil… Păcat. Imaginația nu are limite. Dar vă dau întâlnire peste o lună, chiar și cu aceste cifre oficiale mincinoase. O să vedeți că ați pierdut primăvara, aerul curat, mișcarea, vitamina D, imunitatea, salariul, dar mai ales UMANITATEA din voi, dacă ați avut-o… pentru o gogoriță politică!

Nu zic că virusul nu există sau nu se ia! Nu zic să sfidați pe toată lumea tușind pe lângă trecători sau suflându-vă mucii în lift! Zic doar că virusul ăsta nu se ia prin ochi! Dacă vezi un om sănătos pe stradă, de la balcon, te asigur că tu nu vei muri de Covid! Lasă cartofii și numărul de urgență. Lasă Facebookul și televizorul, dacă poți. Dacă nu… sper ca viața și experiența ta să demonstreze că tu ești cel care a avut dreptate!

Alte articole ale Renatei, aici.

Curaj, și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, în format .doc, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Fugi, inimă, fugi!

Zeiță să fi fost

„A trecut! Și eu am contribuit puțin!“

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Daniela / 6 April 2020 11:14

  Mars! Nesimțire mare sa scrii asa ceva. Nesimțire la adresa medicilor și a tuturor celor care respecta anumite recomandări și reguli ca voi, miserupisti secolului sa va plimbați, de fapt, voi aveți nevoie sa ieșiți pentru ca sunteti labili psihic. Copii sunt bine mersi in casă dacă au părinți echilibrați și implicați.

  Reply
 2. Gabi / 3 April 2020 22:49

  Are dreptate, nemișcarea duce la îmbolnăvire. Sistemul limfatic are de suferit. Acesta are legătură cu sistemul imunitar și așa mai departe….
  STIMABILILOR avem voie să ieșim la cumpărături, la aer, activitate fizică individuală conform declarației pe proprie răspundere.

  Cine nu dorește nu este obligat!!!!!!!!!

  Reply
 3. Bogdan / 1 April 2020 21:23

  Mi se pare total gresit pusa problema. Doamna are o problema cu politicienii, dar s-a bagat si in alte subiecte. cu politicienii, ne-am obijnuit. Nu ii mai schimbam. Sau schimbam hoti cu hoti. Ca sa fiu la subiect, unu la mana, vazusem mai devreme o postare din Spania, cu doctorii infasurati in saci de gunoi, ca nici ei nu au avut destule echipamente de protectie, defapt, nici o tara nu are / nu a avut. Nu a fost nici o tara pregatita. Nu au fost ele tari mari precum Italia, pregatite. Dar noi ? Apoi, sustine ca nu e nici o problema sa iesi in parcul din fata blocului. Cum sa nu fie ? Va imaginati toata tara iesind in parcul din fata blocului ? Nu sunt banci destule. S-ar intalni oamenii care cobora din bloc, cu cei care urca, si la cele mai multe blocuri, nici nu ai unde sa te dai. Stranuta unu pe scara blocului, si mai trec 10 oameni la interval de cateva minute dupa el. Ce fac mastile alea ? Ca nu sunt bune de nimic. Pardon, asta care au masti. Apoi cu repatriatii. Mama a fost plecata in Germania, cu contract de munca ( hrana si cazare asigurate ), si a doua zi dupa ce s-au inchis granitele, s-a terminat si contractul ei si a trebuit sa plece. Ce era sa faca in Germania ? Unde sa se duca ? Cat sa reziste ? Sunt zeci de oameni numai de la firma ei, care au trebuit sa se intoarca dupa inchiderea granitelor. Apoi, legat de supravegherea celor veniti din strainatate. Cum ar putea guvernul face asta ? De la inchiderea granitelor au intrat in tara aproximativ 1 milion de romani. Cum ii monitorizezi 24 / 24 pe toti ?

  Reply
 4. Dana / 1 April 2020 4:27

  Copilul meu deja a dezvoltat ticuri cu ochii si capul de la stat in casa. Cat s-a mai putut, pana acum o saptamana, am stat numai la usa cabinetelor de oftalmologie, apoi neurologie, encefalograma, la un copil de 4 ani. Scapam de unele si dam de altele umbland pe la medici sa scapam de ceva ce nu poate fi diagnosticat, se pare. Intre timp, poate luam si Covid din cabinete, ca de pe coarnele bicicletei sigur nu luam..

  Reply
 5. Diana / 31 March 2020 14:01

  Ce articol prost si iresponsabil, doar ca sa fie scris…

  Like 7
  Dislike 1
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro