„Știți mulți bărbați care ar rămâne insensibili având-o pe Marilyn Monroe în brațe?”

30 September 2022

Actrița Simone Signoret (d. 30 septembrie 1985) a format cuplul mitic al cinemaului francez cu actorul și cântărețul Yves Montand (descoperit de Édith Piaf).

Totul a început cu un coup de foudre în august 1949, în sudul Franței, sub soarele strălucitor din Saint-Paul-de-Vence, la umbra barului La Colombe d’or, cartierul general al prietenului lor comun scriitorul Jacques Prévert.

Povestea lor de dragoste a rezistat tuturor încercărilor, una dintre ele fiind Marilyn Monroe.

1960 a fost anul recunoașterii internaționale, dar și al umilinței pentru Simone.

Pleacă de la Hollywood pentru a filma la Roma, Montand rămâne pentru filmul Le Milliardaire. Partenera sa, Marilyn Monroe, se îndrăgostește de acest crooner fabricat în Franța. Aceasta este încălcarea majoră a contractului. Alături de toate celelalte … Doi ani mai târziu, Marilyn dispărea din viața tuturor.

Simone încearcă să facă față ghinionului – „Știți mulți bărbați care ar rămâne insensibili având-o pe Marilyn Monroe în brațe?” – dar nu va uita niciodată.

Amândouă blonde, amândouă frumoase, neavând nevoie poate decât de un fond de ten Estee Lauder sau de un balsam de buze.

Yves Montand și soția – Simone Signoret (1921 – 30 septembrie 1985), Marilyn Monroe și soțul – Arthur Miller la Beverly Hills Hotel.

Ascultați-o aici interpretând în 1964 textul lui Cocteau despre o femeie părăsită pentru alta mai tânără. Deja simțise durerea.

Yves Montand și Simone Signoret pe malul Senei, aproape de Pont Neuf, foto: Sam Lévin, Paris, cca 1950

Furtunile sunt frecvente în cuplu. Ea bea, mult, fumează Gauloise țigară de la țigară, îmbătrânește prematur și se refugiază în scris.

O viață în paralel, pe scurt, dar legătura rămâne.

A murit în 1985 de cancer; el îi supraviețuiește șase ani, își reface viața și devine tată pentru prima dată. Dar cei doi îndrăgostiți se reunesc pentru totdeauna în cimitirul parizian din Père Lachaise.

Amândoi ar fi împlinit 100 de ani în 2021.Citiţi şi

My Week with Marilyn

Cum să-ţi fie ruşine în public la braţul lui Marilyn Monroe?

MM – un copil nefericit născut de 1 iunie

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro