Test grilă. La PSI

21 December 2015

Constantin CucuSăptămâna trecută am dat, pentru prima oară în ultimii 10 ani, un test. Un test grilă. La PSI. De fapt, a fost un examen mai amănunțit, a avut şi o parte practică. Aceasta a constat într-un exercițiu care a testat capacitatea personalului în caz de urgie. Se pare că, în caz de alarmă, ceea ce trebuie făcut este să se iasă în frig spre un loc bine ales de specialişti şi sărac în materiale inflamabile unde, dacă ar fi să mă iau după experiența de azi, freci țiparul şi aştepți să vină colonelul.

Partea cu ieşitul a mers bine, mai puțin în cazul meu care, având cabinetul în altă regiune a institutului, a trebuit, pentru a ajunge la locul de grupare obligatoriu, să străbat tot pârjolul din spital. M-am consolat însă constatând că pacienții, studenții, vizitatorii şi vreo două persoane necunoscute rămăseseră, se pare, fără a lua foc, la căldură, uitându-se uimiți la atâția medici, aparent oameni deştepți, cum stau în frig şi dârdâie în halate aşteptând pompierul.

frig

După temeinica verificare a cunoştințelor practice s-a trecut la grilă. Eu am primit una pătrată pe care trebuia doar să încercuiesc răspunsurile corecte, fapt lipsit de dificultate, câtă vreme nu am primit întrebările. Este adevărat că o copiuță fusese furnizată de factorii responsabili, ceea ce a ajutat oarecum. Se pare că în cazul unui punctaj mic exista chiar şi riscul de a fi declarat respins, nefiindu-mi totuşi clar de la ce anume. De la dreptul de a aprinde grătare? De la cel de a curăța scrumiere? Ți se pune un tatuaj pe frunte să ştie pompierii să te ia ultimul? L-aş fi întrebat pe domnul colonel toate acestea, dar, după vreo 5 minute de dârdâit în halat în aşteptarea dumnealui, am hotarât să încep eu însumi un exerciţiu de prevenire şi protecție împotriva meningitei lăsând, iată, o groază de întrebări importante fără răspuns.Citiţi şi

Amintiri dintr-o altă viață (1)

Cum va fi 2024, ANUL DRAGONULUI VERDE DE LEMN

Stimate domn divorțat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro