Toată lumea poartă balerini. Tu?

24 April 2012

Vă invitam de curând să vă daţi jos de pe tocuri, indiferent de ce ar spune tendinţele. Ei bine, nu ştiu care este situaţia vânzărilor în România, dar englezoaicele au data iama în magazine şi au golit rafturile cu balerini.  

Şi doar ca să vă faceţi o părere, în primele trei luni ale anului, Mark&Spencer a vândut 10.000 de perechi (cu 76% mai mult ca în aceeaşi perioadă a anului trecut) şi, dacă ar mai fi avut, ar fi vândut încă 7.000! Şi nu e singurul magazin unde se vând comodele încălţări.

Dar în Anglia, tonul l-au dat din 2007 chiar Kate Moss, Sienna Miller şi, mai târziu, Amy Winehouse, pe când la noi continuă să fie o piaţă incredibilă pentru pantofii cu tocuri cât mai înalte. Exact pe dos de cum ar fi normal să se întâmple, pentru că uneori te întrebi cum de se ţin totuşi pe ele şi îţi aduci aminte de ceea ce spunea chiar Christian Louboutin : “Dacă nu poţi umbla pe tocuri, nu le purta!”.

Dacă vă uitaţi cu atenţie la selecţia de balerini, veţi recunoaşte opincuţele de altădată care încăpeau într-un buzunar – cu talpa flexibilă şi margini elastice. Iar dacă mai aveţi vreun dubiu referitor la cât sunt de elegante ori de potrivite cu ţinute mai speciale, aflaţi că nu se mai sfieşte nimeni să apară în balerini şi în contexte mai pretenţioase. Drept e şi că atunci sunt Lanvin, Alaia, Chanel, Gucci, Salvatore Ferragamo ori Balenciaga. Unii sunt atât de scumpi, încât se verifică teoria că tocurile nu au nicio valoare :). Deci, curaj doamnelor şi jos de pe tocuri, fiindcă e foarte la modă!
Citiţi şi

Chanel Connects – viitorul culturii

Vin Chanel? Da! Rosé și alb

Nu plâng prea ușor

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Dr.Corina Santmire / 18 September 2013 14:21

  Bucurati-va voi iubitoare de pantofi plati. Mai multi pentru voi. Eu, tocuri!

  0
  0
  Reply
 2. maya / 18 September 2013 13:43

  din pacate nu pot merge fara putin toc … 2-3 cm macar

  0
  0
  Reply
 3. Anca Tănase / 10 May 2012 1:35

  În mod paradoxal, în cazul meu se întâmplă exact invers: am început să descopăr plăcerea de a merge pe tocuri (evident, comode!), cu toate că până deunăzi nu-mi stătea în fire să apelez la tocuri decât cu anumite ocazii.

  Femeile pot fi la fel de feminine şi pe tocuri şi în balerini, însă o pereche de pantofi cu toc scoate altfel în evidenţă piciorul şi nu numai că emană feminitate, ci şi încredere în propria persoană. Reiterez, cu condiţia ca acei pantofi să fie comozi, indiferent dacă tocul este mai mult sau mai puţin înalt. În caz contrar, devine un chin şi asta se vede în exterior.

  Aşadar, vara aceasta, indiferent de trenduri, voi alterna balerinii şi sandalele fără toc cu câteva perechi frumoase de sandale cu toc. 🙂

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro