Totul se schimbă și nu e doar părerea mea! De când cu IQOS, și țigările de după au devenitHEETS – urile de după

5 November 2018

Când l-am cunoscut, i-am spus: „Să știi că mie îmi place să fumez în pat.” „După?”, m-a întrebat zâmbind cu subînțeles… „După, înainte… nu contează.” „Nu mă deranjează” mi-a mai spus, deși sunt convinsă că nici măcar nu știa ce rostise, atât de tare se… aprinsese. „Ok, mai vedem noi” am murmurat mai mult pentru mine. Și cu asta am încheiat seria destăinuirilor de la prima întâlnire. Pe ale lui, sincer, nici nu mi le mai amintesc și asta pentru că, în relația noastră ulterioară, nu au avut nicio importanță. Nici pe ale mele, celelalte, nu mi le amintesc, din același motiv… însă pe cea de mai sus, ei bine, cu asta este altă poveste.

Sunt adult și fumatul mă relaxează. Sau mă ajută să mă concentrez. Mă liniștește sau îmi oferă o secundă de răgaz, ca un moment suspendat între două decizii importante, între două momente, între două respirații. Da, pentru mine este și poezie fumatul. Îmi încălzește sufletul… nu mi-l arde. Și asta pentru că recent am schimbat experiența fumatului. Ca să nu mai strâmbe atâta din nas nici el, da, cel pe care nu îl deranja fumatul meu în pat, după spusele lui din prima zi, dar care, în timp, se transformase într-o problemă. Și destule probleme sunt în cuplu ca să adăugăm pe listă… una dintre plăcerile mele! Așa că am ales să fumez fără scrum, fără fum, fără miros deranjant. Am ales IQOS, dispozitivul electronic care încălzește tutunul până la 350 de grade, nu îl arde, ceea ce presupune și diminuarea cantității de substanțe nocive pe care o inhalez. Perfect!

femeie pat par

Odată cu această schimbare, țigărilor obișnuite le-au locul așa numitele HEETS, produse din tutun și asemănătoare țigărilor clasice, dar care nu se aprind și se fumează doar cu ajutorul stiloului IQOS. (Îmi place inclusiv numele – „stilou”, adaugă o notă de eleganță în plus gestului clasic prin care țigara se plimbă de la gură la scrumieră… de fapt, fără scrumieră! HEETS nu produc scrum.) Practic, experiența fumatului este una mult mai curată. Fumez în pat (nu mă mai lecuiesc!), fumez dimineața în timp ce pregătesc micul dejun și asta nu deranjează pe nimeni din familie. În timpul zilei, indiferent ce treabă am și unde, din geantă nu-mi lipsește „stiloul” meu preferat. Am grijă să-l încarc înainte să ies din casă, dar îmi iau și încărcătorul pentru că îl pot folosi la bricheta mașinii. Mai ales când am de stat în trafic, afară este prea cald sau prea frig, că ezit să deschid fereastra și nici măcar nu sunt singură în mașină, ei, bine, mai ales atunci pot să… fumez liniștită. Nici nu pare fumat!

Recent, m-a rugat o colegă nefumătoare s-o duc cu mașina și a râs de mine, neînțelegând de-a ce mă joc și cum fumez eu când pe ea n-o deranjează nimic. Da, ea cea care de câte ori se nimerea să fumez lângă ea, în aer liber, dădea din mâini ca o apucată și fugea de mâncând pământul… iar atunci nici măcar nu am deschis geamul, prea mult zgomot și poluare în trafic, iar înăuntru doar muzica suavă a CD-ului meu preferat și o aromă subtilă pe care nasul ei de copoi a detectat-o, dar a înregistrat-o ca pe un parfum ambiental amărui-mentolat. Și chiar i-a plăcut! Deși i-am explicat despre ce e vorba și i-am arătat dispozitivul IQOS – era curioasă – tot îi venea greu să mă creadă, așa că nu m-a lăsat până când nu i-am dezvăluit toate secretele, inclusiv păreri personale. Ulterior am aflat că soțul ei e fumător și că un dispozitiv IQOS a fost cadoul lui de Crăciun!

Ca fumătoare, îi înțeleg pe nefumători și ceea ce îi deranjează la noi, dar cu IQOS simt că a venit momentul să facem pace. Eu obțin senzația care atât îmi place, iar ei nu sunt deranjați de faptul că eu fumez lângă ei. În concluzie? Putem petrece timpul împreună fără momente incomode sau neplăcute, dimpotrivă cu păreri pozitive din partea ambelor părți… iar asta, alături de țigara mea fumată în pat (!), chiar contează!

Și, pentru informarea voastră, băiatul acela a fost și a rămas un nefumător care iubește de rupe o fumătoare. Atipică, ce-i drept. 🙂Citiţi şi

Smokin’ Hot

Nicotina: „mituri” și realitate în legătură cu fumatul

Demența – ce este, cum o recunoști, cum o tratăm

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Nicole RIk / 7 November 2018 10:04

    Exact asa am patit si eu. Mult adevar e in ce ai spus. Si eu ador sa folosesc iqos-ul si ma bucur de fumat in ori de cate ori imi doresc fara restrictii.

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro